Hyppää pääsisältöön

Kesäkeiton syvin olemus: Santeri Vuosaran resepti Herne 2.0

Herneitä
Herneitä Herneitä Kuva: Yle / Meri Herttua herneitä

Kesäkeiton syvin olemus -ohjelmasarja tarjoaa Santeri Vuosaran ohjeen: Vaalea hernekeitto

Vaalea hernekeitto

Kokki Santeri Vuosara annostelee hernekeittoa
Kokki Santeri Vuosara annostelee hernekeittoa Kuva: Yle / Kaisa Pulakka hernekeitto

4-5 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
voita
4 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kanalientä
3 laakerinlehteä
mustapippuria
merisuolaa
1 pussi pakasteherneitä
2 dl kermaa
(vettä)
tuoretta tai kuivattua rakuunaa
savukinkkua suikaleina

Yle Radio1 Kesäkeiton syvin olemus: Herne 16.02.2015 klo 17.40 ja 21.02.2015 klo 22.45
Yle Areena: Kesäkeiton syvin olemus: Herne kuunneltavissa 30 vrk alkaen 13.02. klo 12.00

Lautasilla kinkkusiivuja ja leivänpaloja
Lautasilla kinkkusiivuja ja leivänpaloja Kuva: Yle / Kaisa Pulakka hernekeitto

Sulata reilu nokare voita kattilassa. Kuullota sipulia koko ajan käännellen muutamia minuutteja. Älä ruskista. Lisää valkosipuli, viini, kanaliemi sekä mausteet ja keittele muutama minuutti. Lisää joukkoon sulaneet herneet ja keitä vielä muutama minuutti.

Poista laakerinlehdet. Lisää kerma sekä jokusia rakuunanlehtiä ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Voit halutessasi paseerata, eli soseuttaa keiton siivilän läpi. Tarkista maku ja rakenne

Kruunaa keitto suikaloidulla savukinkulla ja sinappisella ranskankermalla.

Kaisa Pulakan artikkeli Hernehulluutta ja kuninkaallisia ilmavaivoja

Kubo Shunman: Green Peas in a Measure and Sprays of Hollyhock with Heads of Sardines; Symbols Representing the Ceremony of Exorcising Demons
Green Peas in a Measure and Sprays of Hollyhock with Heads of Sardines Kubo Shunman: Green Peas in a Measure and Sprays of Hollyhock with Heads of Sardines; Symbols Representing the Ceremony of Exorcising Demons Kuva: Kubo Shunman,The Metropolitan Museum of Art kubo shunman
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka