Hyppää pääsisältöön

Ruisrockin uudet esiintyjäkiinnitykset ovat tässä

Ruisrock järjestetään 3.-5. heinäkuuta.

JVG Cheekin keikalla // Kuva: Tomi Mikola

Turussa järjestetttävä festivaali kertoo kiinnittäneensä ohjelmistoonsa suomalaisia huippuartisteja ja bändejä. Vuoden 2015 Ruisrockin uudet esiintyjäkiinnitykset ovat Disco Ensemble, Apulanta, JVG sekä Kasmir.

Disco Ensemble on palaamassa vuonna 2015 Suomen keikkalavoille tauon jälken. Bändin keikkasettiin kuuluvat ainakin huhtikuisella Suomen kiertueella First Aid Kit -albumin biisit, joiden julkaisusta on tullut kuluneeksi kymmenen vuotta.

Apulannan vuosi alkoi loppuunmyydyillä jäähallikeikoilla ja jatkuu tiiviisti keikkailun merkeissä. Bändiltä odotetaan uutta studioalbumia syksyllä ja moni odottaa mielenkiinnolla, minkälaisia kuvioita uusi basisti, Bomfunk MC's -yhtyeestäkin tunnettu Ville Mäkinen, tuo Apulannan musiikkiin.

JVG on puolestaan herätti keskustelua hiljattain Mauton jasso -biisillään, joka on osa Luokkakokous-elokuvan soundtrackia. Räppikaksikko valmistelee uutta levyä kesäksi.

Kasmir on yksi tämän hetken suosituimmista suomalaisartisteista. Muun muassa Vadelmavene-hitistä tunnetulla artistilla on eniten palkintoehdokkuuksia tämän vuoden Emma Gaalassa.

Festivaali järjestetään Turussa 3.-5. heinäkuuta. YleX on Ruisrockin päämediayhteistyökumppani.