Hyppää pääsisältöön

Tapaa tv:n kovimmat kriitikot! Sohvaperunat alkaa 27.2.

Kansainvälinen menestysformaatti, "tarkkailudokumentti" Gogglebox rantautuu Suomeen nimellä Sohvaperunat.

Perinteinen tv ei ole kuollut, viime vuonna televisiota katsottiin jopa enemmän kuin koskaan ennen, ja sen katsomisesta on tullut jälleen entistä sosiaalisempaa. Haluamme kokea yhdessä tv:n puhuttavat hetket, jakaa katselukokemuksemme ja kuulla muiden katsojien reaktiot ja mielipiteet. Siihen perustuu myös Yle TV2:n uusi viihdesarja Sohvaperunat.

10-osaisessa sarjassa seurataan miten televisiota yhdessä katsotaan, ja erityisesti mitä siitä suomalaisissa olohuoneissa puhutaan. Sohvaperunat on kuin tv-ohjelmista kumpuava Twitter-keskustelu, mutta ilman anonymiteettiä ja koko kommentoijan persoonallisuuden peliin laittaen!

Saamme seurata elämää ja mielipiteitä suomalaisissa olohuoneissa rehellisimmillään

"Jo koekuvauksissa on tullut ilmi, että ohjelmassa mukanaolevista kotikatsomoista löytyy paljon mielipiteitä laidasta laitaan. Ja koska he ovat omissa kodeissaan ja aidossa ympäristössä, saamme seurata elämää ja mielipiteitä suomalaisissa olohuoneissa rehellisimmillään", ohjelman tuottaja Pauliina Ojala kuvailee.

Ohjelmaa kuvataan tuoreeltaan noin kymmenessä kotitaloudessa ympäri Suomea, tavallisten perheiden ja ystäväporukoiden kotona. Sohvaperunat tarjoaakin hienon kurkistuksen suomalaisiin koteihin erilaisine asukkaineen. Sarjassa nähtävät ohjelmapätkät ovat edeltävän viikon ohjelmistoa ja tv:n puhuttavia hetkiä lukuisilta kotimaisilta tv-kanavilta.

Sohvaperunat perustuu brittiläiseen menestysformaattiin Gogglebox, joka on myyty lukuisiin maihin, voittanut mm. BAFTA-palkinnon ja on ollut yksi kotimaansa puhutuimmista televisio-ohjelmista viime vuosina. Ohjelman neljäs tuotantokausi pyörii parhaillaan Iso-Britanniassa.

Sohvaperunat Yle TV2:ssa perjantaisin klo 21 alkaen 27.2.

Kaksi miestä katsomassa televisiota sängyllä maaten, katsovat kameraan
Helsinkiläiset Jarno ja Perttu ovat mukana Sohvaperunat-ohjelmassa. Kaksi miestä katsomassa televisiota sängyllä maaten, katsovat kameraan Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi sohvaperunat

Lue myös - yle.fi:stä poimittua