Hyppää pääsisältöön

Tusinapoppia vai jotain muuta?

Satin Circus -bändi Linnanmäellä
Satin Circus -bändi Linnanmäellä Kuva: Yle/Maiju Pellikka satin circus

Tapasin Uuden Musiikin Kilpailun finaalin valmistautuvan Satin Circus –bändin, jonka Crossroads–kappaletta on moitittu tusinapopiksi. Miten bändi puolustautuu väitettä vastaan?

Kipinä Uuden Musiikin Kilpailuun lähtemisestä syttyi yhtyeellä vuosi sitten Softenginen ottaessa Suomen euroviisuedustajan paikan UMK:n finaalissa Espoon Barona Areenalla. Finaalin tunnelma teki bändiin vaikutuksen, ja myös Softenginen menestys vahvisti päätöstä kilpailuun osallistumisesta.

”Niillä on ollut tosi paljon keikkaa viime kevään jälkeen. Siinä huomasi, että tuon kilpailun jälkeen pystyy olemaan uskottava ilman mitään Euroviisu-leimaa”, kertoo yhtyeen kosketinsoittaja ja saksofonisti Axel.

Bändien muusikot tuntevat toisensa hyvin ja ovat myös samalla levy-yhtiöllä. Satin Circus kokee kuitenkin edustavansa Softenginen kanssa aivan eri musiikkityylejä.

”Me ollaan popimpia. Kyllä sen eron kuulee, menkää vaikka kuunteleen!” laulaja-kitaristi Krippe naurahtaa.

Satin Circus ja Summeri-Maiju yhteisselfiessä.
Satin Circus ja Summeri-Maiju yhteisselfiessä. Kuva: Yle/Maiju Pellikka summeri

Finaalissa isommin

Lauantainen semifinaaliesitys meni bändin mielestä hyvin. Lavashow:ta ei tarvitse heidän mielestään vetää överiksi perinteisen euroviisukaavan mukaan, mutta silti heidän omaan esiintymiseensä on tulossa muutoksia. Ne kuitenkin pysyvät salaisuutena UMK-finaaliin asti.

”Maanantaina pidettiin jo palaveri siitä, mitä tehdään toisin finaalissa. Toivottavasti meidän ideat menee läpi Ylellä, koska halutaan tosi paljon muutoksia. Voidaan luvata, että sitten tulee jotain ihan erilaista showta, ja ollaan ajateltu muuttaa ihan isojakin juttuja”, rumpali Olli vihjailee.

Faneja Norjasta Ranskaan

Pahimmaksi kilpailijakseen UMK:n finaalissa bändi nimeää odotetusti punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivät. Satin Circuksella on kuitenkin läheisiä kontakteja Suomea Euroviisuissa vuonna 2011 edustaneeseen Paradise Oskariin, jolta voisi hyvinkin irrota vinkkejä viisupaikan lunastamiseen.

”Oskar on laulanut meidän bändissä. Hän palaa kohta Los Angelesista, joten voisi kyllä kysellä, miten tää homma hanslataan!” Axel naurahtaa.

Bändillä on jo ennakkoon paljon faneja ympäri Eurooppaa. Yhtye on keikkaillut Norjassa Isac Elliotin lämppärinä, ja myös Italiasta ja Ranskasta tuntuu löytyvän bändille paljon kiinnostusta.

”Norjassa jengi diggas tosi paljon. Myös Ranskassa ollaan kiinnostuneita, ja toivotaan, että pyörät pyörii niin, että meidän biisi tulee soimaan Ranskan radiossa ykkösenä ennen viisuja”, Olli fiilistelee.

Satin Circus -bändi Linnanmäellä
Satin Circus -bändi Linnanmäellä Kuva: Yle/Maiju Pellikka summeri

Tusinapoppia vai ei

Bändi seisoo täysin tusinapopiksikin sanotun Crossroads-biisinsä takana.

”Se on todella hyvä melodinen kappale, jossa on kansainvälinen soundi. Suomen karsinnoissa ei ole toista samanlaista”, Alex sanoo.

"Pop-kappaleita on maailmassa paljon, mutta meidän biisi on vaan erityisen kova!" Krippe lisää.

Crossroads kertoo elämän käännekohdista ja tulevaisuuden vaikeista päätöksistä. Biisissä ei laula aiemmin bändissä päälaulajana toiminut Krippe vaan basisti Paul, jolle biisiä kaavailtiin jo alusta asti. Paul on aikaisemminkin laulanut Satin Circuksen keikoilla, joten paikka laulajana ei ollut hänelle täysin outo.

”Mutta on se kuitenkin aika jännittävää ja vieras tilanne, kun 10 000 suomalaista katsoo television välityksellä vain sinua, ihan hullua”, Paul kertoo.

”Me mennään aina biisi edellä, ja Paulin ääni vain sopi tähän kappaleeseen paremmin kuin mun”, Krisse lisää.

”Bändinä me halutaan tehdä tätä samaa huomennakin. Toivottavasti vielä vuosienkin päästä tehdään musaa yhdessä ja soitetaan isoja keikkoja myös ulkomailla”, Olli miettii.

Irtosi viisupaikka tai ei, bändi jatkaa musiikin ja toisen levyn tekemistä samalla tavalla kuin ennenkin. Lisäksi he matkustavat luvatusti pakettiautolla Itävallan Wieniin.

”Vaikkei päästäisikään edustamaan Suomea viisuihin, otetaan soittimet ja mennään bailaten ja musisoiden pakettiautolla läpi Euroopan. Sitä ollaan hehkutettu jo niin paljon toisillemme.”

Uuden Musiikin Kilpailun toinen ja kolmas semifinaali 14.2. ja 21.2. sekä finaali 28.2. klo 21 TV2:ssa.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.