Hyppää pääsisältöön

3DMAX eteni jatkoon Katowicen LAN-karsinnoista

3DMAX CS:GO-joukkueen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa
3DMAX on ensimmäinen suomalaisjoukkue CS:GO:n Major-turnauksessa. 3DMAX CS:GO-joukkueen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa Kuva: Yle / Juha Lahti kilpapelaaminen

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue 3DMAX on edennyt jatkoon ESL One: Katowice -turnauksen LAN-karsinnoista. ESL One: Katowice -turnaus pelataan Puolassa 12. - 15. maaliskuuta. Turnauksen palkintopotti on 250 000 dollaria.

Kaksi päivää kestäneisiin karsintoihin osallistui 16 joukkuetta, joista kaukaisimmat matkustivat Australiasta ja Brasiliasta asti. Joukkueista vain puolet jatkoi tulevaan Major-turnaukseen, joka on järjestyksessään pelin viides.

Avauspäivän suurimpiin yllätyksiin lukeutui venäläisen PiTER -joukkueen suomalaissyntyinen pelaaja Jan "wayLander" Rahkonen. Joukkueensa kanssa aina ratkaisuotteluun asti edennyt Rahkonen kuului avauspäivän parhaimpiin pelaajiin, mutta ei joukkueensa kanssa yltänyt kuitenkaan jatkoon. Jatkopaikat menivät lopulta odotetusti lohkon ennakkosuosikeille.

Ensimmäiseltä karsintapäivältä jatkopaikan varmistivat:

 • Counter Logic Gaming (Pohjois-Amerikka)
 • LGB eSports (Norja)
 • Titan (Ranska)
 • Flipsid3 Tactics (Ukraina)

Toisella karsintapäivällä pelivuoroon pääsi myös 3DMAX. Ensimmäinen jatkopaikka meni kuitenkin Pohjois-Amerikkalaiselle Cloud 9 -joukkueelle, jonka jälkeen jatkopaikan varmisti australialainen Vox Eminor. Australialaisjoukkue kaatoi avausottelussaan 16 - 11 lukemin 3DMAX:in.

3DMAX kohtasi seuraavassa ottelussaan tanskalaisen ESC Gamingin. Suomalaisjoukkue jatkoi illan viimeiseen otteluun vakuuttavalla 16 - 8 voitolla. Toiseksi viimeisen jatkopaikan ennen 3DMAX:in ratkaisuaottelua varmisti brasialialainen KaBuM.TD, joka kaatoi 16 - 3 murskalukemin Team Dignitasin.

Koko karsintojen viimeisessä ottelussa kohtasivat 3DMAX ja Mousesports, joka on 3DMAX:in Aleksi "allu" Jallin entinen joukkue. Tasaisen ensimmäisen osion jälkeen 3DMAX eteni lopulta vakuuttavaan voittoon, ja varmisti lopulta paikkansa seuraavaan Major-turnaukseen 16 - 8 voitolla.

Toiselta karsintapäivältä jatkopaikan varmistivat:

 • Cloud 9 (Pohjois-Amerikka)
 • Vox Eminor (Australia)
 • KabuM.TD (Brasilia)
 • 3DMAX (Suomi)

3DMAX osallistui karsintoihin ilman kapteeniaan Joona "natu" Leppästä. Hänen tilallaan nähtiin Mikko "xartE" Välimaa. Major-turnaukseen joukkue osallistuu normaalilla kokoonpanollaan.

3DMAX:in kokoonpano on normaalisti:

 • Aleksi "allu" Jalli
 • Tom "stonde" Glad
 • Taneli "disturbed" Veikkola
 • Jesse "KHRN" Grandell
 • Joona "natu" Leppänen

Seuraavassa Major-turnauksessa nähdään seuraavat joukkueet:

 • Team EnvyUs (Ranska)
 • Ninjas in Pyjamas (Ruotsi)
 • Fnatic (Ruotsi)
 • Team SoloMid (Tanska)
 • PENTA Sports (Saksa)
 • Virtus.Pro (Puola)
 • Natus Vincere (Ukraina)
 • HellRaisers (Ukraina)
 • Vox Eminor (Australia)
 • Titan (Ranska)
 • LGB eSports (Norja)
 • Flipsid3 Tactics (Ukraina)
 • Counter Logic Gaming (Pohjois-Amerikka)
 • Cloud 9 (Pohjois-Amerikka)
 • KaBuM.TD (Brasilia)
 • 3DMAX (Suomi)
Kommentit