Hyppää pääsisältöön

Nuoret treenasivat StarCraft 2:sta elfin valmennusleirillä

Samuli "elfi" Sihvonen on StarCraft 2 -pelaaja
Samuli "elfi" Sihvosen harjoitteluleirille riitti kysyntää. Samuli "elfi" Sihvonen on StarCraft 2 -pelaaja Kuva: SETT.fi / Jussi Jääskeläinen starcraft

Suomalainen StarCraft 2 -pelaaja Samuli “elfi” Sihvonen järjesti 13. - 15. helmikuuta toisen harjoitusleirinsä. Valmennuspaikkana toimi jälleen Suomen Elektronisen Urheilun Liiton pelaajatalo Vantaalla.

Sihvonen kertoo järjestäneen leirin alunperin sen takia, että hän haluaa jotenkin auttaa suomalaista elektronisen urheilun yhteisöä ja kehittää pelaajia. Joulukuussa järjestetyn ensimmäisen leirin pohjalta saadun palautteen perusteella hän päätti järjestää toisen harjoitusleirin. Suurempia muutoksia leirin konseptiin ei kuitenkaan tehty.

Haluan jotenkin auttaa suomalaista elektronisein urheilua yhteisöä, ja saada kehitettyä tänne parempia pelaajia.

- Melko samalla kaavalla mennään kuin viimeksi. Nyt osaan ehkä selittää asiat paremmin pelaajille, joten odotan opettavaisempaa viikonloppua kuin viimeksi. Se on hyvä, että nyt on aika saman tasoisia pelaajia mukana, joten heitä pystyy helpommin laittamaan harjoittelemaan keskenään.

Ensimmäisen leirin tavoin myös toiselle leirille osallistui viisi pelaajaa, jota enempää pelaajataloon ei mahdu harjoittelemaan kerralla. Osallistujista neljä oli tällä kertaa 17-vuotiaita, jonka lisäksi mukana oli yksi 21-vuotias.

- Hakuprosessissa kyselen vähän taustoista ja tutkin, että kuka on pelannut eniten tietokonepelejä ylipäätänsä. Ikäkin vaikuttaa. Tahdon ottaa mahdollisimman nuoria valmennukseen. Haluan lähteä kehittämään pelaajia nuoresta pitäen.

Sihvonen halusi alun perin ottaa toiselle leirilleen täysin uudet pelaajat harjoittelemaan, mutta päätyi lopulta valitsemaan kaksi aikaisemmin leirille osallistunutta pelaajaa uudestaan mukaan.

- Minun silmissäni on ainakin tapahtunut kehitystä heidän pelaamisessaan sitten ensimmäisen kerran. Toivottavasti onnistutaan viemään entistä pidemmälle tätä operaatiota, ja ehkä he pystyvät tulevaisuudessa haastamaan Suomen parhaimpia pelaajia.

Harjoitusleirillään 24-vuotias Sihvonen antaa pieniä vinkkejä ottelun aikana. Palautetta saa ottelun jälkeen. Hän kuitenkin uskoo voivansa parhaiten vaikuttaa siihen, että miten kannattaa ajatella pelin aikana ja mihin tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

- Kyselen pelin aikana, että mitä mieltä he ovat nyt tilanteesta ja ilmaisen sitten oman mielipiteeni. Olen aina koittanut urallani löytää keinot, että miten tehdä asiat mahdollisimman helposti. Samaa pyrin myös opettamaan. Pääpiirteittäin haluan saada pelaajat ajattelemaan “oikein” ja löytämään helpoimmat keinot voittoon. Turha tehdä asioita liian vaikeaksi, jos voi löytää helpommankin reitin.

Taavi "Hymy" Teemaa harjoittelee, Samuli "elfi" Sihvonen seuraa vierestä.
Taavi "Hymy" Teemaa harjoittelee, valmentaja Sihvonen seuraa vierestä. Taavi "Hymy" Teemaa harjoittelee, Samuli "elfi" Sihvonen seuraa vierestä. Kuva: Yle / Niko Hartikainen starcraft
Kolmannesta harjoitteluleiristä ei ole vielä tarkempia suunnitelmia, mutta sellainen on kyllä luvassa, Sihvonen kertoo haastattelun lopuksi.

Uusimmat sisällöt - E-urheilu