Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Minä pääkuva

Keskusteluja muusikoiden kanssa.

Timo Kaukolampi luo maailman musiikin ympärille

Timo Kaukolampi
Timo Kaukolampi Kuva: Yle / Sari Casal timo kaukolampi

Timo Kaukolampi innostui lapsena The Coastersin Along Came Jones -kappaleesta, Saturday Night Fever -elokuvan soundtrackista ja Thin Lizzyn Whiskey In the Jar -versiosta. Siskon äänittämät Elvis-kasetit olivat kovassa kuuntelussa.

Teini-ikäisenä musiikin kuuntelusta siirryttiin ”soittamisen yrittämiseen”, joka miehen omien sanojen mukaan jatkuu edelleen. Taiteellinen ja vakavahenkisempi musiikin tekeminen alkoi kuitenkin vasta 90-luvun puolessavälissä.

Nykyisin Kaukolampi johtaa K-X-P:tä, joka julkaisee kolmannen albuminsa maaliskuussa 2015. Miehen menneisyydestä moni muistaa Larry And The Lefthandedin sekä Op:l Bastardsin. Jälkimmäinen joutui General Motorsin painostuksesta muuttamaan alkuperäisen Opel Bastards -nimensä ja ensin mainittu muuttui vuosien myötä And The Lefthandediksi. Kansainvälistä huomiota saaneiden bändiensä lisäksi Kaukolampi on ollut tärkeässä roolissa myös norjalaisen Annien kahdella albumilla.

Timo Kaukolampi
Timo Kaukolampi Kuva: Yle / Sari Casal timo kaukolampi

Vuonna 2006 Kaukolampi jätti päihteiden käytön. Se oli uusi alku. Päihteiden jäätyä muuttui myös suhtautuminen keikkailuun. Aiemmin keikoilla tapahtuneet virheet veivät fiiliksen koko loppuesityksen ajaksi, mutta nykyään soittamisen pelko on kadonnut ja mies ottaa keikoilla kaiken irti jopa väärin soittamisesta. Päihteiden tilalle tulivat terveet elämäntavat: superfood-smoothiet, raakaruoka ja jooga.
Timo Kaukolampi
Timo Kaukolampi Kuva: Yle / Sari Casal timo kaukolampi
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.