Hyppää pääsisältöön

Zlatan Ibrahimovic tatuoi 50 tuntemattoman ihmisen nimet kehoonsa – syynä nälänhätä

Jalkapallotähti Zlatan Ibrahimovic osallistui vakuuttavalla tavalla kamppailuun nälänhätää vastaan.

Zlatanin tunnetuimmassa tatuoinnissa lukee "Only God can judge me" eli "Vain Jumala voi tuomita minut". // Kuva: EPA

Pariisilaisen jalkapallojoukkue PSG:n ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovicin maalituuletus kohautti jalkapallokansaa. Ruotsalaistähti riisui paitansa ja paljasti kehonsa, johon oli lisätty useiden aiempien tatuointien lisäksi hurja määrä uusia – yhteensä 50 kappaletta, Yle Urheilu kertoo.

Syy erikoisiin uusiin tatuointeihin selvisi vasta sunnuntaina, kun YK:n alainen Maailman ruokaohjelma (WFP) julkaisi vajaan kolmen minuutin hyväntekeväisyysvideon, jossa Ibrahimovic on pääosassa. Videolla otetaan kantaa nälänhätään, josta kärsii WFP:n arvion mukaan 805 miljoonaa ihmistä.

Ibrahimovic on tatuoinut kehoonsa 50 hänelle tuntemattoman, nälänhädästä kärsivän ihmisen nimet. Tatuoinnit ovat tilapäisiä.

- Minut tunnistetaan kaikkialla ja minulle hurrataan. On kuitenkin nimiä, joille kukaan ei hurraa missään. Jos voisin, kirjoittaisin jokaisen heidän nimensä kehooni. Nälänhädästä kärsii kuitenkin 805 miljoonaa ihmistä. Liian moni heistä on lapsia, Ibrahimovic sanoo videolla.

- Minulla on kannattajia ympäri maailmaa. Tästä päivästä lähtien haluan antaa tukeni ihmisille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Kun kuulet nimeni, ajattelet heidän nimiään. Kun näet minut, näet heidät, ruotsalaistähti jatkaa.

Ibrahimovic sai tuuletuksestaan keltaisen kortin, sillä paidan riisuminen ottelun aikana on kiellettyä.

Muokattu 16.2. klo 10:20 lisäys: Tatuoinnit ovat tilapäisiä.