Hyppää pääsisältöön

3DMAX:in disturbed haastattelussa onnistuneen karsintamatkan jälkeen

Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa
Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola nähdään seuraavassa Major-turnauksessa. Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa Kuva: SETT.fi / Jussi Jääskeläinen counter-strike

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue 3DMAX varmisti viikonloppuna LAN-karsinnoista seuraavaan Major-turnaukseen. Yle haastatteli Taneli “disturbed” Veikkolaa onnistuneen karsintamatkan jälkeen.

3DMAX osallistui Katowicen kaupungissa pelattuihin LAN-karsintoihin yhdessä 15 muun joukkueen kanssa. Joukkueista puolet varmisti paikkansa ESL One: Katowice -turnaukseen. 12. - 15. maaliskuuta pelattavassa turnauksessa on jaossa 250 000 dollaria palkintorahana.

Onnittelut voitosta! Mitkä fiilikset nyt karsintojen jälkeen?

- Kiitos, erittäin hyvät! Nyt täytyy vain alkaa keräämään fokusta päätapahtumaan.

Miten matka Puolaan sujui?

- Lensimme perjantaiaamulla Varsovaan ja sieltä junalla melkein kolmen tunnin matka Katowiceen. Suomesta ei harmittavasti lennä yksikään lentoyhtiö suoraan Katowiceen.

Pelasitte ottelunne vasta sunnuntaina. Mitä touhusitte perjantaina ja lauantaina?

- Käytiin läpi vastustajia, katsottiin muiden pelejä ja rentouduttiin. Saimme myös aikaa pohtia porukalla, että miten suhtautua tuleviin pelitilanteeseen.

Kohtasitte avausottelussa Australiasta asti matkustaneen Vox Eminorin. Mikä oli sotasuunnitelmanne otteluun lähdettäessä ja mikä meni vikaan - miksi hävisitte?

- Suunnitelmana oli totta kai pelata omaa peliä. Aussit tuntien he tulevat päälle ja ampuvat lujaa. Terroristeilllä saatiin viisi erää, muutamaan lisäerään oli mahdollisuudet. CT:llä homma räjähti käsiin emmekä saaneet pelattua omaa peliämme, ja annoimme heille liikaa tilaa keskellä keskittää hyökkäys.

Matka jatkui alemmassa kaaviossa ESC Gamingiä vastaan, joka ilmeisesti kaatui ongelmitta?

Aleksi "allu" Jalli ja Tom "stonde" Glad Assembly -tapahtumassa 3DMAX CS:GO-joukkueen kanssa
Tom "stonde" Glad. Aleksi "allu" Jalli ja Tom "stonde" Glad Assembly -tapahtumassa 3DMAX CS:GO-joukkueen kanssa Kuva: SETT.fi / Jussi Jääskeläinen kilpapelaaminen

- VOX Eminor matsin jälkeen puhuimme paljon mikä meni vikaan, ja saimme korjattua suurimman osan asioista. Esimerkiksi itseluottamusta puuttui jengiltä paljon ekassa pelissä, toisessa sitä nähtiin paljon.

ESC pelasi "normaalia" eurooppalaista cs:ää johon oli helppo adaptoitua. CT:llä yhdeksän erää ja pistoolivoitto teroilla melkeinpä jo ratkaisivat ottelun.

Ilta huipentui Mousesportsia vastaan, jonka kaadoitte cachessa muutaman virheen tehden - mihin voitto ratkesi lopulta?

- Tiesimme mouzin olevan jengi, joka ei enää nouse jos tapahtuu jotain hirveätä. Troubleyn 1v5 clutchin jälkeen se tapahtui, eli otettiin forceostovoitto. Myös allu ja stonde voittivat chrisJ:n joka ainoassa AWP-duelissa, joten laniJ:n itseluottamus kärsi ja ei saanut oikeastaan mitään aikaan loppupelissä.

Voititte kaikki pelaamanne pistoolikierrokset. Mietteet tästä?

- Se tietää toki hyvää. ASUS ROG:ssa meillä oli vähä vaikeuksia pistoolikierroksilla ja päätimme panostaa niihin ennen tätä karsintaturnausta. Toki keskustelimme millainen pistooli sopii hyvin vastustajiamme vastaan, ja sitä kautta saimme pienen edun totta kai vastustajiimme nähden.

Yllättävimmät tulokset karsinnoista?

- PITER ja wayLander, huikea venäjänsuomalainen nuori mies! Jos Venäjältä nousee joku jengi, niin se on kyllä wayLanderin johdolla.

Toisekseen aussit eli Vox Eminor yllättivät, he pelasivat erittäin hyvin ja olen hyvin iloinen että he pääsivät jatkoon, huikeita persoonia!

Mitä mieltä olitte karsintojen järjestelyistä? Risut ja ruusut?

- Lanitapahtumasta paljon ruusuja, vieläkin se do-or-die bo1 -formaatti, joka on mielestäni erittäin typerää kun miettii mikä on panoksena. Turnaus toimi kuitenkin jouhevasti eikä hirveämpiä valittamisia ole.

Managerinne Mikko "DaddyO" Sohlman matkusti mukananne Puolaan. Minkälaisia asioita hän hoitaa?

- Hän hoiti matkajärjestelyt ja vietti paljon aikaa demoja katsellen, myös paikan päällä hotellihuoneessa. Tärkeää duunia johon pelaajilla ei välttämättä ole aikaa.

Mitä seuraavaksi? Milloin alkaa harjoittelu Katowiceä varten? Onko suunnitelmissa bootcamp?

- allulla on viikonloppuna muutto rakkaan tyttöystävänsä kanssa, joten alamme harjoittelemaan sunnuntaina tai maanantaina ja pyrimme keksimään jotain uutta/yllättävää. Bootcampista en voi puhua varmuudella, mutta toivottavasti pystymme bootcamppaamaan edes yhden viikonlopun.

Kiitos Taneli haastattelusta ja onnea tulevaan! Loppusanoja?

3DMAX CS:GO-joukkueen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa
3DMAX on ensimmäinen suomalaisjoukkue Major-turnauksessa. 3DMAX CS:GO-joukkueen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa Kuva: Yle / Juha Lahti kilpapelaaminen

- Kiitos 3DMAX:lle ja yhteistyökumppaneille. Kiitos myös Suomen päässä olleille kannustusjoukoille, Twitterissä tuli viestiä perille! :D Lopuksi suurin kiitos Mikko "xartE" Välimaalle, joka pelasi huikean turnauksen ja vieläkin huikeamman viimeisen matsin Mousesportsia vastaan. Parempaa sijaispelaajaa ei olisi voinut toivoa!

Lisätiedot: ESL One Katowice CS:GO

Kommentit