Hyppää pääsisältöön

Pullopostia lapsuudesta - chat joka jakson jälkeen!

Kuusiosainen tv-dokumenttisarja Pullopostia lapsuudesta alkaa 17.2. klo 20.00. Jokaisen jakson jälkeen klo 20.30 osoitteessa yle.fi/pulloposti käynnistyy chat, jossa ovat paikalla sekä jakson päähenkilö että asiantuntija. Mitä tuntemuksia jakso herätti?

Pullopostia lapsuudesta 17.2. osa 1/6
”Juoppojen pennut on aika kilttejä”, sanoo Mikko, kolmen lapsen isä. Miten oman isän alkoholismiin pitäisi suhtautua? Millaista on aloittaa oma elämä ja tehdä toisenlaisia valintoja kuin vanhemmat tekivät?
Chatissa Outi Ståhlberg (Mielenterveyden keskusliitto), Tero (Alkoholistien aikuiset lapset) ja päähenkilö Mikko.

Pullopostia lapsuudesta 24.2. osa 2/6
Alkoholisti-isän kanssa eläminen repii lasta vielä aikuisenakin. Tunteet ja toimintatavat palaavat takaumina - varsinkin, kun saa oman lapsen. Heidi selvittää päivittäin menneitä omassa arjessaan, se kantaa hedelmää.
Chatissa Marika Ketola (Mielenterveysseura) ja päähenkilö Heidi.

Pullopostia lapsuudesta 3.3. osa 3/6
Kulissien ylläpito kuuluu alkoholistin lapsen elämään. Miten kulisseista, menneisyydestä, pettymyksistä ja peloista voi päästää irti? Susanna on hyväksynyt itsensä omien riippuvuuksien ja ihmissuhteiden arjessa.
Chatissa Marika Ketola (Mielenterveysseura), Outi Ståhlberg (Mielenterveyden keskusliitto) ja päähenkilö Susanna.

Pullopostia lapsuudesta 10.3. osa 4/6
Alkoholismi tekee omasta vanhemmasta hirviön. Millainen lapsuus olisi voinut olla, jos äiti ei olisikaan juonut? Pia-Sofia on puskenut läpi harmaan kiven, ja kauhukakarasta on tullut ihan tavallinen äiti.
Chatissa Elina Kangas (Helsingin nuorisoasema), Janne Takala (A-klinikkasäätiö) ja päähenkilö Pia-Sofia.

Pullopostia lapsuudesta 17.3. osa 5/6
Alkoholismi on perinnöllinen sairaus, joka tappaa. Jussi on joutunut ottamaan vastuun teoistaan ja oppimaan uuden tavan elää. Enää ei voi miellyttää kaikkia ja valehdella; riittää, että on oma itsensä, raittiina.
Chatissa Outi Ståhlberg (Mielenterveyden keskusliitto), Marika Ketola (Mielenterveysseura) ja päähenkilö Jussi.

Pullopostia lapsuudesta 24.3. osa 6/6
Häpeää isän juomisesta kantaa mukanaan omiin elämänvaiheisiin. Menneisyyden kamaluudet saavat kiinni vaikka kaiken piti olla hyvin. Läheisterapia pysäytti Lauran, hän sai oman elämän ja siinä sivussa uuden työn. Chatissa päihdeterapeutti Miska Mikkonen, vertais- ja vapaaehtoistyön ohjaaja Heidi Härkönen, Janne Takala (Lasinen lapsuus) ja päähenkilö Laura.

Pullopostia lapsuudesta, tiistaisin klo 20.00 Yle TV1, 17.2.2015 alkaen ja Yle Areenassa.
Chat jaksojen jälkeen osoitteessa yle.fi/pulloposti klo 20.30.

Kommentit