Hyppää pääsisältöön

Tuomas Holopainen Floor Jansenista: Tytöllä on motivaatio kohdallaan

Metallijätti Nightwish julkaisee uuden albumin 27. maaliskuuta. Endless Forms Most Beautiful -levyn ensimmäinen single on nimeltään Élan. Kappaleeseen kuvatulla musiikkivideolla nähdään useita kotimaisia tähtinäyttelijöitä, kuten Seela Sella, Vesa Vierikko ja Antti Litja.

Tuomas Holopaista haastatteli Anne Lainto.

Tuomas Holopaisen mukaan Endless Forms Most Beautiful on enemmän bändilevy kuin aiemmat Nightwishin albumit. Levyllä on orgaanista soittoa ja se on vähän raskaampi teos kuin aiemmat. Myös uusi laulaja Floor Jansen on sopinut hyvin metalliporukkaan.

- Hänen kanssaan on ollut huikean helppoa studiossa alusta asti. Tytön motivaatiosta ja omistautumisesta kertoo se, että hän muutti Suomeen asumaan ja opiskelemaan kieltä. Ennen kuin meillä oli ollut ainuttakaan treeniä uuden albumin tiimoilta, hän oli opiskellut jo kaikki kappaleet ulkoa, Holopainen sanoo YleX:n Uuden musiikin aamuvuoron haastattelussa.

Tytöttelystä huolimatta Holopainen ylistää uutta bändikaveriaan.

- Hänellä on ollut valtava intohimo levyä kohtaan ja se on ehdottomasti laittanut hymyn meidän kaikkien huulille, Holopainen kommentoi.

Nightwish esiintyy uuden levyn tiimoilta myös Lontoon Wembley Arenalla 19. joulukuuta. Bändi tekee historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen yhtye, joka esiintyy kyseisellä jättiareenalla pääesiintyjänä. Holopainen kertoo, että keikan kaikki seisomapaikat myytiin loppuun alle 10 minuutissa.

- Olen ihmeissäni. Wembley on jo sanana mystinen muusikon päiväuni. Olemme äärimmäisen kiitollisia tästä mahdollisuudesta, Holopainen sanoo.

Kuuntele haastattelu alta.

Lue myös:

Nightwish toteuttaa suuren unelmansa – esiintyy Wembley Arenalla

Lähteet: YleX