Hyppää pääsisältöön

Yeah yeah – rautalangat laulaa

Yeah yeah -ohjelmaa varta vasten vuonna 1965 tehdyissä suomalaisten rautalankayhtyeiden musiikkivideoissa kuvauskohteina nähtiin niin satamaa kuin rautatieasemaakin.

Yeah. yeah - paluu 60-luvulle

Mukana muun muassa Eero, Jussi & The Boysin Kaunis nainen Helsingin satamassa kuvattuna ja Five Cometsin Älä hylkää rakkautta, jonka videossa kuljetaan ympäri talvista Tamperetta.

Myös Antti Einiön Shake, Rattle and Roll -videossa hengaillaan satamassa, mutta viimeisen päälle pukuun pukeutuneina nosturin nokassa.

The Esquiresin Kovan päivän ilta kuvaa kiireistä Helsinkiä. Kokonaan liikkuvasta autosta kuvatusta videosta voi bongata paljon tuttuja paikkoja pääkaupungin keskustasta.

Eddy and the Lightningsilta nähdään ohjelmassa peräti kaksi videota. Paha oot -videossa seikkaillaan Hämeenlinnassa. Toisen kappaleen Shut upin taustalle on kuvattu metallipajan arkea.

Jarmo Porolan ohjaamassa ja suunnittelemassa ohjelmassa ovat alun perin esiintyneet myös Kari Kuuva, Johnny, The Islanders ja The Scaffolds, mutta heidän osuutensa eivät ole valitettavasti säästyneet.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto