Hyppää pääsisältöön

Yeah yeah – rautalangat laulaa

Yeah yeah -ohjelmaa varta vasten vuonna 1965 tehdyissä suomalaisten rautalankayhtyeiden musiikkivideoissa kuvauskohteina nähtiin niin satamaa kuin rautatieasemaakin.

Yeah. yeah - paluu 60-luvulle

Mukana muun muassa Eero, Jussi & The Boysin Kaunis nainen Helsingin satamassa kuvattuna ja Five Cometsin Älä hylkää rakkautta, jonka videossa kuljetaan ympäri talvista Tamperetta.

Myös Antti Einiön Shake, Rattle and Roll -videossa hengaillaan satamassa, mutta viimeisen päälle pukuun pukeutuneina nosturin nokassa.

The Esquiresin Kovan päivän ilta kuvaa kiireistä Helsinkiä. Kokonaan liikkuvasta autosta kuvatusta videosta voi bongata paljon tuttuja paikkoja pääkaupungin keskustasta.

Eddy and the Lightningsilta nähdään ohjelmassa peräti kaksi videota. Paha oot -videossa seikkaillaan Hämeenlinnassa. Toisen kappaleen Shut upin taustalle on kuvattu metallipajan arkea.

Jarmo Porolan ohjaamassa ja suunnittelemassa ohjelmassa ovat alun perin esiintyneet myös Kari Kuuva, Johnny, The Islanders ja The Scaffolds, mutta heidän osuutensa eivät ole valitettavasti säästyneet.

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto