Hyppää pääsisältöön

Fnatic on Major-turnausten kuningas

Yleisö seuraamassa DreamHack Winter 2014 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnausta
DreamHack Winter 2014 -tapahtumassa on pelattu viimeksi Major-turnauksen mestaruudesta. Yleisö seuraamassa DreamHack Winter 2014 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnausta Kuva: Yle / Jaakko Ojalehto kilpapelaaminen

Verkon välityksellä pelattu kaksipäiväinen King of Majors Counter-Strike: Global Offensive -turnaus on päättynyt. Neljän joukkueen turnauksen voittajaksi kruunattiin ruotsalaisen Fnatic-joukkue. Ruotsalaisjoukkue palkittiin suorituksestaan 13 000 dollarilla.

Turnaukseen kutsuttiin mukaan kaikki CS:GO:n Major-turnausten voittajajoukkueet. Joukkueet sijoitettiin kahdesta osasta koostuvaan ottelukaavioon, jonka kaikki ottelut lukuun ottamatta finaalia pelattiin paras kolmesta -sarjoina. Palkintopotti oli 15 000 dollaria jaettuna kahden parhaan joukkueen kesken.

King of Majors -turnaukseen osallistui seuraavat joukkueet:

  • Fnatic (DreamHack Winter 2013 -mestari)
  • Virtus.Pro (EMS One: Katowice 2014 -mestari)
  • Ninjas in Pyjamas (ESL One: Cologne 2014 -mestari)
  • Team EnVyUs (DreamHack Winter 2014 -mestari)
Pasha (Virtus.Pro) hävityn ottelun jälkeen
Jarosław "pasha" Jarząbkowski ja Virtus.Pro eivät ole varmasti tyytyväisiä suoritukseensa. Pasha (Virtus.Pro) hävityn ottelun jälkeen Kuva: Yle / Juha Lahti kilpapelaaminen

Avauskierroksella ensimmäisen Major-turnauksen voittanut Fnatic kaatoi 2 - 0-lukemin puolalaisen Virtus.Pro-joukkueen. Turnauksen toinen ruotsalaisjoukkue, Ninjas in Pyjamas, puolestaan kaatoi ensimmäisessä ottelussaan samoin lukemin hallitsevan mestarin Team EnVyUs -joukkueen.

Ruotsalaisjoukkueiden välisen kohtaamisen voitti Fnatic suoraan kahdessa kartassa. Voitolla joukkue varmisti paikkansa finaaliin ja vähintään 3 000 dollaria.

Viime aikoina heikosti pelannut Team EnVyUs puolestaan jäi turnauksen viimeiseksi, kun se hävisi Virtus.Pro-joukkueelle 0 - 2-lukemin. Ranskalaisjoukkue on nyt jäänyt viimeisessä kahdessa turnauksessaan finaalin ulkopuolelle.

Puolalaisviisikko jatkoi voiton seurauksena Ninjas in Pyjamasia vastaan otteluun, jonka voittaja siirtyisi finaaliin Fnaticia vastaan. Sarja venyi aina viimeiseen karttaan asti, josta Virtus.Pro poistui voittajana.

Paras viidestä -sarjana pelattuun finaaliin Fnatic sai automaattisen 1 - 0-johtoaseman edettyään finaaliin tappioitta. Ruotsalaisjoukkue voitti finaalin lopulta näytöstyyliin 3 - 0.

Loppusijoitukset:

  1. Fnatic (Ruotsi) - 13 000 $
  2. Virtus.Pro (Puola) - 2 000 $
  3. Ninjas in Pyjamas (Ruotsi)
  4. Team EnVyUs (Ranska)
Mikail "Maikelele" Bill edusti Ninjas in Pyjamas -joukkuetta Assembly Winter 2014 -tapahtumassa
Maikelele seuraa otteluita toistaiseksi vaihtopenkiltä. Mikail "Maikelele" Bill edusti Ninjas in Pyjamas -joukkuetta Assembly Winter 2014 -tapahtumassa Kuva: Yle / Juha Lahti csgo

Ninjas in Pyjamas osallistui turnaukseen Marcus “Delpan” Larssonin kanssa. Hän korvasi kokoonpanossa Mikail “Maikelele” Billin, joka on laitettu sivuun toistaiseksi. Ninjas in Pyjamas on ilmoittanut kokeilevansa muitakin pelaajia kuin Larssonia, kuten esimerkiksi suomalaista Aleksi “allu” Jallia, joka edustaa tällä hetkellä 3DMAX-joukkuetta.