Hyppää pääsisältöön

Rouva varapresidentti

rouva varapresidentti, yle tv1
Varapresidentti Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfuss) vierailee esikuntineen Helsingissä. Mukana ovat mm. Gary (Tony Hale) ja Dan Egan (Reid Scott). rouva varapresidentti, yle tv1 rouva varapresidentti

TV1 lauantaisin 28.5. - 13.8.2016 klo 23.35 - 00.05
Yle Areenassa 30 päivää

Rouva varapresidentin edesottamukset jatkuvat palkitun sarjan toisen kauden jaksoissa. Nyt Selina Meyer pääsee tositoimiin – ja onhan hänellä jo kokemusta.

Varapresidentti on poliittisen päätöksenteon ja ulkopolitiikan ytimessä. Hän pääsee osalliseksi presidentin Euroopan kiertueesta. Selina matkustaa sarjan viidennessä jaksossa tiimeineen Helsinkiin saadakseen kauppasopimuksen päätökseen.

Palkittu roolityö

Vaikutuksen tekeminen ei ole helppoa vieläkään, ainakaan positiivisen sellaisen. Nainen huipulla on kummajainen, jota lehdistö ja kansa sopivan paikan tullen lyövät, puhumattakaan Valkoisen talon omasta väestä.

Valkoinen talo ei olisi mitään ilman tomeraa rouva varapresidenttiään, mutta mitä siitä on jäljellä hänen jäljiltään.

Pääosaa näyttelevä Julia Louis-Dreyfuss on palkittu roolistaan Primetime Emmy -palkinnolla jo kolmannen kerran. Muissa rooleissa nähdään Tony Hale, Anna Chlumsky, Matt Walsh ja Reid Scott.

Veep. Käsikirjoitus: Armando Ianucci ja Simon Blackwell. Tuotanto: HBO, Yhdysvallat, 2013. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.