Hyppää pääsisältöön

Club For Five ja UMO avasivat tuttuihin tangoihin uuden kuuntelukulman

Club For Five -lauluyhtyeen ja UMOn tangokonsertissa tarjoillaan Unto Monosen ja Toivo Kärjen ikivihreitä tangoja uusina ja yllättävinä versioina. Musiikkiesitysten lisäksi kuullaan Club For Fiven jäsenten ajatuksia kappaleiden treenaamisesta ja itse esityksestä.

Erilainen tangokonsertti on kunnianosoitus kahdelle suomalaiselle säveltäjälegendalle. Monosen ja Kärjen tuttuihin sävelmiin avautuu uusi näkökulma, kun epätavallinen kokoonpano – big band ja viisihenkinen lauluyhtye – tuo omissa tulkinnoissaan yhteen erilaisia musiikkimaailmoja. Kohtalokas tango yhdistyy jännittävällä tavalla elokuvamusiikkiin, jazziin, discoon, rockiin, fadoon ja heviinkin. Kekseliäät sovitukset, joista vastaavat mm. Marzi Nyman, Pessi Levanto ja Mikko Hassinen, vievät suomalaissäveliä ympäri maailman Amerikasta Argentiinaan ja Kuuban kautta Portugaliin.

Club For Five -lauluyhtyeen riveissä vuoden 2011 konsertissa lauloivat Maija Sariola, Eeppi Ursin, Jouni Kannisto, Juha Viitala sekä Tuukka Haapaniemi. Ohjelmassa piipahdetaan myös Club For Fiven treenikämpällä. Laulajat jutustelevat musiikin tekemisen arjesta ja valottavat konsertissa kuultavien sovitusten taustaa. Mikä onkaan tangon taika? Treenikämpällä laulajia haastattelee toimittaja Riikka Holopainen. Suuren suosion saavuttanut Erilainen tangokonsertti -viihdespektaakkeli taltioitiin Helsingissä Musiikkitalolla 22. syyskuuta 2011 ja UMOn kapellimestarina konsertissa oli Kari Heinilä.

Erilainen tangokonsertti -kiertue jatkui juhlavuonna 2015, jolloin UMO juhli nelikymppisiään ja Club For Five täytti 15 vuotta.