Hyppää pääsisältöön

Mikä Kipinän idea pääsee toteutukseen?

Kipinän, Ylen avoimen innovaation ja yhteiskehittelyn, pilotti käynnistyi ideointivaiheella joulukuun puolivälin kieppeillä. Ensin ideoitiin, sitten äänestettiin parhaat ideat kehittelyvaiheeseen. Jatkoon pääsi neljä ideaa.

Loppuäänestyksen ideat
Loppuäänestyksen ideat kipinä

Kehittelyvaiheessa joukkoon liittyivät myös Ylen sparraajat. Heidän tehtävään on ollut ohjata ideoiden kehitystä niin, että Kipinän kehittelyvaiheen lopussa jokaisesta ideasta on selvillä asiat, joiden pohjalta ideaa voitaisi lähteä toteuttamaan: mitä ollaan tekemässä, miksi ja kenelle. Nämä asiat on koostettu lopputulosdokumentteihin, joiden linkit löydät alta.

Joku näistä ideoista pääsee toteutukseen:

Viisi ääntä viikossa

Aikaa loppuäänestykselle on viikko. Äänestys alkaa 19.2. klo 15 ja päättyy 26.2. klo 15. Jokaisella on käytössään viisi tykkäystä (eli ääntä). Yhdelle idealla voi antaa enintään kaksi ääntä.

Kun voittajaidea on selvillä, sen kehittelyä jatketaan Ylellä kohti toteutusta. Kuten aiemminkin todettu, voittaneen idean luonteesta ja laajuudesta riippuen toteutus voidaan tehdä kokonaan tai ideasta tehdään vähintään demo tai prototyyppi. Toteutustiimi voi mahdollisesti kutsua idean antajan ja kehittelijät yhteiskehittelytyöpajaan.

Mikä idea pitäisi toteuttaa? Äänestä Kipinässä! >>

  • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

    Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

    Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

  • Anna palautetta Yle Kipinästä

    Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua