Hyppää pääsisältöön

Nuottiniitty on leikkiä väreillä ja sävelillä

Nuottiniitty-sovellus
Nuottiniitty-sovellus Kuva: Yle/ Kapu Toys nuottiniitty-sovellus

BUU-klubben ja Pikku Kakkonen julkaisivat yhdessä uuden kosketusnäyttösovelluksen, Nuottiniityn.

Nuottiniityssä (engl. Bloom Tunes) leikitään väreillä ja sävelillä. Lapsi voi leikkien oppia, kuinka melodiat muodostuvat yksittäisistä sävelistä ja tutkia piirtäen tuttuja pieniä melodioita.

Maalaa ja sävellä oma kappaleesi Nuottiniitylle! Käytä lempivärejä tai sateenkaariväriä, kastele siemen ja kasvata soiva kukkaorkesteri. Miltä melodiasi kuulostaa, kun pyörität villisti terälehtiä?

Nuottiniitty soveltuu alle viisivuotiaille ja sen on kehittänyt kotimainen Kapu Toys, joka tunnetaan suositusta Kapun Metsä -sovelluksestaan. Nuottiniityssä leikki etenee lapsen oman tutkimisen tahdissa. Tässä leikissä ei voi tehdä virheitä eikä tarvitse kerätä pisteitä. Kaikki mitä lapsi tekee on oikein.

Nuottiniitty toimii sekä iOS- että Android-laitteilla ja sen voi ladata leikittäväksi alla olevista linkeistä:

https://itunes.apple.com/fi/app/nuottiniitty/id953381290?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.yle.kaputoys.nuottiniitty

Iloisia leikkihetkiä!

Kommentit
 • Joulukalenteri: Tonttuakatemia

  Uusi joulukalenteri alkaa 1.12.

  Vuoden 2019 Ylen joulukalenteri Tonttuakatemia kertoo maailman arvostetuimmasta ja pöhköimmästä tonttukoulusta, jonka uusien tonttukokelaiden joukkoon päätyy vahingossa myös peikko.

 • Pikku Kakkosen 10 nopeaa jouluyllätystä

  Poimi ideoita nopeasti toteutettaviin yllätyksiin.

  Poimi Pikku Kakkosen askartelutiimin suunnittelemat, nopeasti toteutettavat ideat ilahduttamaan omaa joulun odotusta. Monet pienistä jouluyllätyksistä sopivat myös lahjoiksi tärkeille ihmisille.

 • Lukivalmiudet johtavat kohti koulutietä

  Ympäristön tuellakin on merkitys lukuvalmiuden kehitykseen.

  Ennen kouluikää lapsille kehittyy monenlaisia taitoja. Lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisia taitoja kutsutaan lukivalmiuksiksi. Varhaisella kielellisellä vuorovaikutuksella ja ympäristön tuella on merkitystä lukemisen valmiuksien kehittymiseen.