Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku: Tahdoin sen ihan kiva -etuliitteen pois biiseistäni

Peto on irti -kappaleen musiikkivideolla Antti Tuisku kulkee käsiraudoissa, bilettää sekalaisessa seurassa ja tuijottaa härskisti kameraan. Uusi biisi herättää tarkoituksella reaktioita.

Antti Tuisku

Antti Tuiskun uusi sinkku Peto on irti esittelee tutun popparin uudessa valossa. Ero esimerkiksi vuonna 2013 julkaistun Rakkaus on -kappaleen tunnelmaan on selvä. Muutos kohtalokkaasta poptulkitsijasta bilehirmuksi on ollut Tuiskulle tietoinen valinta. Poppari julkaisi edellisen levynsä kaksi vuotta sitten ja harkitsi sen jälkeen musiikin tekemistä kokonaan uudestaan.

- Mietin, mikä olisi pahinta, jos urani loppuisi. Tajusin, että voin tehdä muutakin, kyllä elämä kantaa, Tuisku kertoo YleX:lle.

Laulaja uskoo, että pystyisi elättämään itsensä musiikilla myös keikkailemalla vanhojen

"Mahtavaa nähdä, kun jengi lentää perseelleen."― Antti Tuisku

biisien kanssa. Taloudellinen menestys ei kuitenkaan riitä Tuiskulle syyksi tehdä musiikkia. 

- Teen musiikkia itselleni. Vasta sen jälkeen voin olla uskottava yleisölle, ostaa se sitten musiikkiani tai ei.

Popparin mukaan soundimuutokset tuntuvat usein suuremmilta artisteille kuin yleisölle. Kun uutta materiaalia työstettiin, ensimmäisen puolen vuoden ajan Tuisku kuvitteli siirtyneensä pois mukavuusalueeltaan. Koeyleisö oli eri mieltä. 

- Kun kappaleita soitettiin ihmisille, monet sanoivat, että tämän on ihan kivaa. Mä tahdoin saada sen ihan kiva -etuliitteen sieltä pois. 

Peto on irti -kappale hehkuttaa Tuiskun mukaan vapautunutta elmänmenoa ja asennetta, jossa toisten mielipiteistä ei oteta liikaa paineita. Kappaleen aiheuttamat reaktiot ovat kuitenkin artistille tärkeitä.

- Mahtavaa nähdä, kun jengi lentää perseelleen.

Lue myös:

Osallistu skabaan – kerro meille, milloin peto oli irti