Hyppää pääsisältöön

Jarmo Kantonen: "Alkoholi on kaksiteräinen miekka"

100 päivää logo
100 päivää logo 100 päivää

Alkoholi tuottaa ihmiselle mielihyvän kokemuksia, mutta mitä enemmän näitä kokemuksia hakee, sitä suurempi vaara on tulla alkoholista riippuvaiseksi, sanoo päihdelääkäri Jarmo Kantonen.

- Ihmisistä on kiva olla kännissä, velat muuttuvat saataviksi, mutta alkoholismi on tappava sairaus, jos alkoholinkäyttöä ei lopeta, hän muistuttaa. ”Alkoholi on kaksiteräinen miekka.”

Ihmiset tietävät, että tupakointi lisää syöpäriskiä. - Harvemmin tiedostetaan, että myös alkoholinkäytöllä on yhteys syöpiin, Kantonen muistuttaa. ”Alkoholi on liuotin, joka liuottaa lihasta ja aivokudosta”.

Juominen sekoittaa myös vatsan toimintaa ja nostaa verenpainetta, millä on yhteys sydänsairauksiin. Maksan ja haiman vauriot ovat erittäin vakavia seurauksia alkoholin suurkulutuksesta.

Päihdelääkäri Jarmo Kantonen vastaa helmikuun naisen ja miehen, Kossun ja Kaljaanan veriarvojen tulkinnasta. Maaliskuun 1. päivän suorassa lähetyksessä klo 18.45 saadaan tietää, muuttuivatko arvot helmikuun huikattomuuden myötä.

100 päivää ilman viinaa –haaste alkoi tammikuun alussa, mutta vielä ehtii mukaan puolikkaaseen: 50 päivää ilman viinaa -haasteen voi luoda itselleen ja ystävilleen TÄSTÄ.

Huikaton helmikuu kääntyy kohta maaliskuuksi - mikä lempinimi maaliskuulle? Osallistu, voita palkinto!

KATSO 100 päivää ilman viinaa -haasteen toinen suora lähetys (1.2.):

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää