Hyppää pääsisältöön

Perjantain kunniaksi: twerkkauksen SM-kisatuomari kertoo kolme vinkkiä pyllyn hyllyttämiseen

Twerk-tanssin historian ensimmäiset SM-kilpailut järjestetään lauantaina 21. helmikuuta Helsingin The Circuksessa. Kisatuomari Belinda Heinonen antaa kolme käytännön vinkkiä siihen, miten peppua kannattaa heiluttaa.

Belinda Heinonen twerkkaa. // Kuva: Kuvakaappaus YouTubesta videolta TWERK KILPAILU PE 18.04 LOHJAN PRIMESSÄ.

Hallitseva twerkkauksessa Helsingin mestari Belinda Heinonen tuomaroi Suomen ensimmäisissä valtakunnallisissa mestaruuskisoissa. Heinonen on itse siirtynyt lajiin hiphopin ja dancehallin kautta. Lue alta mestaritwerkkaajan vinkit.

1. Pue päälle valkoista

Kehonrakentajat ruskettavat itseään saadakseen jokaisen lihaksen erottumaan kehosta. Twerkkaajan kannattaa kuitenkin Heinosen mukaan verhota berberi valkoisella vaatteella.

- Kisoissa asuista ei ole vaatimuksia, mutta jos haluaa korostaa itseään, kannattaa käyttää valkoista ja vaaleaa materiaalia. Näin pakaralle tulee muotoa, Heinonen sanoo.

2. Treenaa kyykkyjä

Twerkkauksessa tarvitaan rautaista lantioseudun hallintaa. Heinosen mukaan pakaralihakset vaativat lajissa eniten treeniä ja niitä saa vahvistettua perusliikkeillä eli tekemällä kyykkyjä.

3. Varo polvia

Kun perustwerkkaaminen alkaa sujua, lajiin voi lisätä vääntöä muuttamalla twerkkausasentoa. Heinonen sanoo, että twerkkata voi vaikka päällään, spagaatissa, kyykyssä tai sivuttain. Mutta silloin kannattaa pitää huolta polvista.

- Polvet kipeytyvät kaikkein eniten, Heinonen sanoo.

Vuonde 2014 Twerk-Helsinki mestari Belinda Heinonen on YouTubessa nimellä Carolinda.

Lauantaisia SM-kisoja tuomaroi Heinosen lisäksi vapaaottelija Makwan Amirkhani, Tea Khalifa ja koomikko Seksikäs-Suklaa.

Lue myös:

Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa twerkkauksen SM-kilpailut