Hyppää pääsisältöön

Yle tuo ennätysmäärän kotimaista musiikkia verkkoon

Yleisradio on sopinut tekijänoikeusjärjestöjen kanssa arkisto-ohjelmiin liittyvän musiikin esitysoikeuksista verkossa. Sopimustuloksen ansiosta Yle voi ryhtyä toteuttamaan monien katsojien pitkäaikaisia toiveita ja arkistoja voidaan avata kymmenillä ohjelmilla.

Käytännössä Yle tarjoaa pysyvään verkkokatseluun arkistoistaan yhteensä 1300 ohjelmatuntia verkossa ennen näkemätöntä sisältöä, joista 900 tuntia on musiikkia.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tarjota musiikkiohjelmien helmiä katsojille Yle Areenassa ja Ylen Elävässä arkistossa. Nyt saamme ensimmäistä kertaa näin suuren määrän pääasiassa kotimaista arkistojen musiikkia verkkokäyttöön. Tekijänoikeusjärjestöjen kanssa tehdyn sopimuksen ansiosta Ylellä on mahdollisuus tarjota vanhoja musiikkiohjelmia entistä laajemmin myös televisiossa”, sanoo julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Hittimittari, Viuluviikarit ja Euroviisut

Arkisto-ohjelmien digitointi on jo käynnissä ja ohjelmia lisätään kokonaisuuksina Elävään arkistoon maaliskuusta alkaen. Ylen musiikki-ammattilaiset ovat koonneet ohjelmista kiinnostavia kokonaisuuksia, tavoitteena mahdollisimman kattava ja eri vuosikymmenten taltiointeja sisältävä paketti arkistojen aarteita. Esimerkkejä Elävässä arkistossa esille nostettavasta ohjelmistosta ovat:
•Pop- ja rock-musiikkiohjelmia, kuten Hittimittari, Rockstop, Tuubi ja Iltatähti
•Suomen euroviisukarsintojen finaalit 40 vuoden ajalta
•Lastenmusiikkiohjelmia, kuten Viuluviikarit, jota tulee verkkoon 40 jakson verran

RSO-taltioinnit myös pidempään katsottavissa
Myös klassisen musiikin tarjontaa Yle Areenassa laajennetaan. Nykyisen tekijänoikeussopimuksen puitteissa on sovittu siitä, että Yle Areenan RSO-taltiointien esitysaikaa voidaan pidentää.

Ylen kanssa sopimusneuvotteluita ovat käyneet Gramex, Teosto, Muusikkojen liitto ja musiikkituottajat (IFPI).

Lisätiedot:
Julkaisujohtaja Ismo Silvo, puh. 09 1480 5090

Linkit:
› Ylen Elävä arkisto