Hyppää pääsisältöön

Kokaiinia nuuskaava Oscar-patsas poistettiin Hollywoodista – taiteilija aikoo viedä sen takaisin

Patsaan on tehnyt sama taiteilija, joka kohahdutti heroiinipatsaallaan viime vuoden Oscar-gaalan alla.

Onko Oscar-patsas sittenkin narkkari? // Kuva: EPA/PAUL BUCK

Plastic Jesus -nimeä käyttävan katutaiteilijan hämmentävä patsas ilmestyi torstaina 19. helmikuuta Los Angelesin Hollywood Bulevardin ja La Brean risteykseen, muun muassa BuzzFeed kertoo. Oscar-gaala järjestetään vain pienen matkan päässä Hollywood Bulevardilla sijaitsevassa Dolby-teatterissa.

Taideteoksessa Oscar-patsas on nelinkontin ja nuuskaa kahta kokaiiniviivaa sadan dollarin setelillä. Patsaan nimi on Hollywood's Best Party eli Hollywoodin paras juhla.

- Työni tarkoituksena on korostaa kokaiinin ja huumeiden käyttöä koko maailmassa, ei vaan Hollywoodissa, Plastic Jesus kertoo BuzzFeedille.

Plastic Jesusin kanssa työskentelevä valokuvaana Nick Stern kertoo Daily Mailille, että patsaalla halutaan ottaa kantaa Hollywoodin piiloteltuun huumeongelmaan.

Patsas ehti olla esillä vain viiden tunnin ajan, mutta se herätti paljon huomiota. Plastic Jesus kertoo New York Daily Newsille, että hän vei patsaan pois, kun ärtyisä vanha mies alkoi paasata patsaan ulkonäöstä.

Plastic Jesus aikoo kuitenkin tuoda patsaan uudelleen valokeilaan. Viikonlopun aikana hän aikoo viedä patsaan Melrose Avuenuelle noin neljän kilometrin päähän Oscar-gaalatapahtumasta.

Plastic Jesus herätti huomiota myös juuri ennen viime vuoden Oscar-gaalaa. Silloin hän pystytti Hollywood Bulevardin lähettyville Oscar-patsaan, joka oli piikittämässä heroiinia. Patsaan nimi oli Hollywood's Best Kept Secret eli Hollywoodin parhaiten varjeltu salaisuus. Myös tämä patsas poistettiin pikaisesti.