Hyppää pääsisältöön

Oscar-gaalan historiasta kertova dokumentti Yle Teemalla lauantaina

Dokumentissa nähdään materiaalia jo ensimmäisestä, vuonna 1929 järjestetystä Oscar-gaalasta.

Oscar-gaala järjestetään tänä vuonna 87. kerran. // Kuva: Mike Nelson / EPA

Ääh, en jaksa katsoa Oscar-gaalaa. Enhän mä edes tiedä siitä mitään.

Kohtapa tiedät. Sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä järjestettävään Oscar-gaalaan voi valmistautua lauantaina kello 21, jolloin Yle Teema esittää Ja Oscarin saa... -dokumenttielokuvan Oscar-gaalan historiasta. Elokuvan ovat tehneet Oscar-palkitut dokumenttielokuvien tekijät Rob Epstein ja Jeffrey Friedman.

Dokumentissa on materiaalia aina vuoden 1929 ensimmäisestä palkintoseremoniasta vuoden 2013 Oscar-gaalaan. Dokumentissa käsitellään Oscareiden historiaa myös poliittisesta näkökulmasta – dokumentissa otetaan huomioon esimerkiksi rasismi ja kommunistivainot.

Dokumentissa haastatelaan niin palkittuja kuin palkitsematta jääneitä tähtiä. Haastateltavina ovat muun muassa George Clooney, Helen Mirren, Tom Hanks, Jane Fonda, Benicio del Toro, Jennifer Hudson, Jon Voight, Cher, Ellen Burstyn, Whoopi Goldberg, Billy Crystal, Annette Bening, Liza Minnelli, Ben Kingsley sekä ohjaajat Steven Spielberg, Jason Reitman, Michael Moore ja Phil Alden Robinson.

TV-esityksen jälkeen dokumentti on nähtävillä Yle Areenassa.

87. kerran järjestettävä Oscar-gaala nähdään Yle Teemalla suorana lähetyksenä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 22.2.-23.2. kello 2 alkaen.

Lue myös:

Seitsemän kadonnutta Oscar-kategoriaa – tiesitkö näitä?

Kohti Oscareita: Tässä ovat elokuvagaalan unohdetut palkinnot