Hyppää pääsisältöön

Prisma: Persoonallisuus puntarissa

Prisma: Persoonallisuus pelissä, yle tv1
Toimittaja-lääkäri Michael Mosley testaa, voiko pessimisti muuttua myönteisemmäksi ihmiseksi. Prisma: Persoonallisuus pelissä, yle tv1 Kuva: © BBC 2013 prisma: persoonallisuus pelissä

TV1 keskiviikkona 4.3.2015 klo 19.00 - 19.50, uusinta lauantaina 7.3. klo 15.55 ja tiistaina 10.3. klo 23.05
Yle Areenassa 7 päivää

Jos optimistisen ihmisen elinajanodote on 10 vuotta pitempi kuin pessimisteillä, niin voiko ihminen muuttaa suhtautumistapaansa.

Tiedetoimittaja ja lääkäri Michael Mosley selvittää viimeisimpiä tutkimustuloksia siitä, miten ihmisen persoonallisuus muovautuu ja voiko sitä muuttaa.

Valoisasta olemuksestaan huolimatta Mosley tunnustaa olevansa pessimisti, joka on jatkuvasti huolissaan tulevaisuudesta. Hän haluaa olla vähemmän huolissaan ja kehittyä optimistisemmaksi.

Mosley ryhtyy koekaniiniksi ja testaa kahta tekniikkaa – yllättävin tuloksin. Miten geenit ja hermoston rakenne ja toiminta vaikuttavat ihmisen persoonallisuuteen?

The Truth About The Personality. Tuotanto: BBC. Britannia, 2013.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.