Hyppää pääsisältöön

Alusvaatteissa toikkaroiva Neil Patrick Harris ja messiaaninen Jared Leto – mitä ihmettä Oscar-gaalassa tapahtui?

Viimeöinen Oscar-gaala jäi lähetysaikansa takia monelta suomalaiselta päivätyöläiseltä väliin. YleX kokosi erikoisen illan huippukohdat.

Neil Patrick Harris imitoi Birdman-elokuvan kohtausta, jossa Michael Keaton toikkaroi pelkissä kalsareissa. // Kuva: Michael Yada / AMPAS / EPA

Oscar-gaala on mediaspektaakkeli vailla vertaa. Kun maailman parhaat ja kuuluisimmat näyttelijät ja muu elokuvamaailman kerma kokoontuvat, kummallisilta sattumuksilta ei voi välttyä. YleX kokosi illan olennaisimmat sattumukset.

Järjestyksessään 87. Oscar-gaalan juontanut Neil Patrick Harris hauskuutti yleisöä imitoimalla parhaan elokuvan palkinnon voittaneen Birdmanin kohtausta, jossa Michael Keatonin esittämä päähenkilö toikkaroi Times Squarella pelkkiin alusvaatteisiin pukeutuneena. Harris marssi lavasteiden läpi lavalle pelkkiin alusvaatteisiin pukeutuneena ja jatkoi juontamista aiempaa huomattavasti kevyemmin vaatetettuna.

Oscar-gaalaan kuuluvat mahtipontiset esitykset. Tällä kertaa ohjelmanumeroista oli vastaamassa muun muassa Lady Gaga, joka esitti Sound of Music -musikaalista tuttuja kappaleita. Gagan esitys herätti ihastusta, laulajan asuvalinta puolestaan kummastusta. Gaga saapui punaiselle matolle valkoisessa iltapuvussa ja punaisissa käsineissä, jotka nettihassuttelijoiden mukaan muistuttivat siivouskäsineitä. Meemimaakareilla on pitänyt kiirettä viime yönä.

Kummallisia tilanteita aiheutti myös John Travolta. Travolta suukotti Scarlett Johanssonia punaisella matolla ja tarttui lavalla Idina Menzeliä kasvoista. Travoltan ja Menzelin välikohtaukselle on kuitenkin selitys. Viime vuonna Travolta esitteli Menzelin Adele Dazeeminä. Menzel maksoi potut pottuina ja kutsui Travoltaa Glom Gazingoniksi.

Sosiaalisessa mediassa Travoltan vuorovaikutustaitoja moitittiin ahdistaviksi ja vaivaannuttaviksi. Seuraavassa gaalassa Travoltan lienee viisainta pysyä kollegoistaan hieman etäämmällä.

Sosiaalisessa mediassa kohinaa herätti myös hempeän liilaan pukuun sonnustautunut Jared Leto, joka jakoi parhaan naissivuosan palkinnon. Leton valtavat hiukset mahtoivat herättää ihailua useammallakin kotisohvalla, mutta somessa riemuittiin Leton yhdennäköisyydestä erääseen hyvin tunnettuun uskonnolliseen vaikuttajaan.