Hyppää pääsisältöön

YleX:n ensinäytössä Satellite Stories -yhtyeen Vagabonds

Satellite Storiesin uusi musiikkivideo Vagabonds saa ensinäyttönsä YleX.fi:ssä tänään. Yhtyeen kitaristin Marko Heikkisen mukaan kappale kertoo kiertue-elämästä.

Tarina on vanha ja tuttu.

Bändi nousee ja menestyy. Sitten tulee draamaa. Lopulta bändi kaatuu sisäisiin ristiriitoihinsa ja tuhoutuu.

Se ei kuitenkaan ole oululaislähtöisenSatellite Storiesin tarina – ainakaan näillä näkymin. Yhtyeen uusi biisi kyllä kertoo siitä, millaista elämä bändissä on, mutta näkökulma on uusi, kertoo kitaristi Marko Heikkinen.

- Biisissä on mukana ajankuva, Heikkinen toteaa YleX:lle.

Perjantaina kolmannen pitkäsoittonsa julkaiseva yhtye lähestyy _Vagabonds-_kappaleessaan bändielämää kolmesta näkökulmasta. Heikkisen mukaan kappaleen alussa käsitellään sitä, kuinka esiintymisen takia tulee koko ajan tietoisemmaksi omasta ruumiistaan.

- Normaalissa elämässä ei ennen kiinnittänyt huomiota siihen, miten on.

Nykyään katseet kohdistuvat bändeihin tiukemmin. Ulkonäöstä tehdään lehtijuttuja, ja rima on entistä korkeammalla. Heikkisen mukaan esiintyvät taiteilijat ovat nykyään paremman näköisiä kuin kymmenen vuotta sitten.

- Itse olen kuitenkin tavallinen suomalainen mies.

Kappale käsittelee myös bändin yhteiselämää. Kun joukko ihmisiä lähestulkoon asuu yhdessä, yhteispelin on toimittava. Heikkinen kuitenkin muistuttaa, että kaikilla bändeillä on alussa kitkaa, eikä kaikki suju saumattomasti välttämättä myöhemminkään.

Viimeinen teema on monelle muusikolle tuttu. Vagabonds kertoo myös siitä, miten bändielämä vaikuttaa ihmissuhteisiin. Kun on kiertueella kaukana elämänsä tärkeistä ihmisistä, saattaa miettiä, ovatko he enää tallella, kun palaa takaisin. Asiat on kuitenkin helpompi hyväksyä, kun tilanteessa ei ole yksin.

- Lähimpänä olevat ihmiset ymmärtävät.

Lue myös: Oulun indiekiertolaiset ovat tehneet kovimman levynsä

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.