Hyppää pääsisältöön

Kun poro talutti toimittajaa

Pohjoisen karuissa oloissa huippu-urheilijalta vaaditaan aivan erityisiä ominaisuuksia. Toimittaja Päivikki Koskinen kävi heittäytymässä Lapin lumoon Utsjoen Kaamasmukassa tutustuessaan kilpaporojen valmennukseen. Kilpaporo Elastinen antoi esimakua kilpaporojen vauhdista.

Kilpaporojen valmennuskausi kestää loppusyksyn poroerotteluista helmikuun puoleen väliiin, jolloin alkavat karsintakilpailut. Porocup käynnistyy 28.2.2015. Tähtäin on Inarin kuninkuusajoissa 27.-29.3.2015. Inarin ajoissa kilpaillaan yleisessä sarjassa, kuumassa sarjassa, sprinttisarjassa, nuorten sarjassa sekä kuninkuussarjassa, jossa ajavat kauden 24 parasta kuuman sarjan poroa.
Parhaimmillaan poro voi juosta 60 km/h.

Katso, mitä mieltä Elastinen on pohjoisesta kaimastaan.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän