Hyppää pääsisältöön

Kylmä laihduttaa

Kävelen Pasilan pitkää siltaa pitkin, räntä vihmoo vasten kasvoja ja vastaantulijoiden kasvoista ei näy kuin hämyisiä ääriviivoja huppujen alta. Vieressä juna kolistelee ohi aiheuttaen vihlovaa melua korviin samalla kun vilunväreet aaltoilevat pitkin kehoa.

Kylmä tekee olotilasta usein erityisen epämielyttävän, mutta tällä kertaa juuri se on asia, mikä saa minut hymyilemään. Kylmällä nimittäin on paljon myös hyviä ominaisuuksia.

Kylmä auttaa painon hallinassa

Turun PET-keskuksessa on tutkittu viime vuosina paljon kylmän vaikutuksista terveyteen ja erityisesti painonhallintaan. Tutkimuksissa on havaittu ruskean rasvan aktivoituvan kylmässä, mikä taas lisää energian kulutusta ja valkoisen rasvan palamista.

Kylmettäminen onnistuu helposti myös käytännön arjessa, sillä jo nukkuminen 17 asteen lämmössä, kevyempi pukeutuminen viileällä kelillä tai jalkojen liottaminen 15 asteissa vedessä auttaa aktivoimaan ruskeaa rasvaa.

Rasvaa palaa jopa kolmesta neljään kiloa vuodessa

Päivittäinen itsensä kylmettäminen ja ruskean rasvan aktivointi voikin vuositasolla polttaa jopa kolme-neljä kiloa valkoista rasvaa, mutta pienetkin määrät ovat kaikki kotiinpäin.

Ei siis olekaan ihme, että töihin päästyäni talvikaavun alta kuorituu vilustä värisevä, mutta tyytyväinen t-paitaan sonnustautunut mies.

OSALLISTU KESKUSTELUUN: Mitä hyötyä kylmästä on?

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän