Hyppää pääsisältöön

Pieni pelitalo vie toimintaa uuteen suuntaan – julkaisi pelin, jossa joukot tottelevat äänikomentoja

Joukkorahoituksella toteutettu uusi strategiapeli tottelee pelaajan ääntä.

There Came an Echo // Kuva: YouTube / Kuvakaappaus pelivideosta

Pelaajan vartalon liikkeisiin reagoivat pelit ovat tulleet tutuiksi 2010-luvulla, kun pelikonsolivalmistajat ovat tuoneet markkinoille erilaisia liiketunnistimia. Sen sijaan äänikomennoilla ohjattavia pelejä on julkaistu yllättävän vähän, vaikka kuuloke-mikrofoni-yhdistelmät ovat jo pitkään olleet tosipelaajien vakiovarusteita.

Pieni pelitalo, Iridium Studios, on päättänyt viedä pelaamista tähän suuntaan julkaisemalla strategiapelin, jossa liikutellaan ruudulla liikkuvaa iskujoukkoa äänikomennoin. There Came an Echo -niminen peli on toteutettu joukkorahoituskampanjalla, joka käynnistettiin Kickstarterissa vuonna 2013.

Netissä julkaistujen ensikokemusten perusteella ruudulla seikkailevat sankarit tottelevat hyvin pelaajan englanninkielisiä komentoja. Esimerkiksi destructoid.comin arvioija sanoo, että puheentunnistus on tarkka ja peliin voi syöttää myös omia sanoja, jos tehdasasetukset eivät miellytä. Pelikokemuksesta arvostelija sanoo, että äänellä ohjaaminen tuo pelitapahtumat lähemmäs pelaajaa.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten peli toimii, Gametrailers -sivustolla on syvemmälle menevä video pelistä.

Lue myös: Autopelien kuninkuustaisteluun vauhtia – virtuaalilaseja tukeva Project CARS julkisti trailerin 

Lähteet: Polygon, Destructoid, Gametrailers