Hyppää pääsisältöön

Suomen historian vaikein päätös – mitä sinä olisit tehnyt talvisodan ratkaisuhetkillä?

Tasavallan presidentti Risto Ryti (oik.) ja adjutantti, everstiluutnantti Åke Slöör
Erilaisella päätöksellä tätä kuvaa ei ehkä olisi otettu. Tasavallan presidentti Risto Ryti tutkii karttoja adjutanttinsa Åke Slöörin kanssa syksyllä 1941. Tasavallan presidentti Risto Ryti (oik.) ja adjutantti, everstiluutnantti Åke Slöör Kuva: SA-kuva sota39


EDIT: 14.2.2020 Muutettu otsikkoa ja tuoreistettu ingressiä ja lisätty linkkejä Yle Areenan ohjelmiin.

Kommentit
  • Talvisotatietäjä ratkesi

    Talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta.

    Rattoisassa, mutta tiukassa kisassa Etelä-Suomen talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta. Hyväksi kakkoseksi, mutta Pohjois-Suomen ykköseksi ja nuorten mestariksi lyötiin reisjärveläinen Joonas Mattola, 19 vuotta.

  • Talvisota viidellä kuvalla kerrottuna

    Talvisodan 105 päivään mahtuu loputtomasti kiehtovia tarinoita ja vaiheita. Osana #sota39-projektia tiivistimme talvisodan tärkeimpiä vaiheita viiteen kuvaan. Kuvien teksteistä saa nopean ja kronologisen kertauksen, kuinka talvisota eteni.