Hyppää pääsisältöön

UMK-Ennakkotikitys 4: Järjestyshäiriön massiivinen kaula

UMK 15 Ennakkotikitys, Finaali
UMK 15 Ennakkotikitys, Finaali Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen umk 15

Maanantain 23.2. UMK-lippuarvontaan osallistujat veikkasivat UMK-Finaalin voittajaa ja Suomen euroviisuedustajaa 2015. #UMK15 Ennakkotikitys 4 on tässä!

Neljäs ja viimeinen Ennakkotikitys katsoo kohti UMK-finaalia. Kärkisijaa dominoi suvereenisti Järjestyshäiriö, jonka kannatus on hämmästyttävät 75,5 %! Ero seuraavaan on n. 67 prosenttiyksikköä. Yhtyeellä on lie erittäin aktiivinen fanikunta hiiren napilla ja olihan bändi myös karsintaviikollaan Ennakkotikityksen kärjessä.

Kakkosehdokas tulevaksi viisuedustajaksi on Satin Circus 8,4 % veikkausosuudella ja kolmanneksi vahvimmin edustuspaikassa on kiinni Pertti Kurikan Nimipäivät 3,5 prosentilla. Kilpailijoiden keskinäinen järjestys on sama kuin ensimmäisen karsintaviikon Ennakkotikityksessä.

Viimeisestä mitalisijasta alkaen erot tasoittuvat huimasti. Kolmannen ja yhdeksännen kilpailijan väliin mahtuu vain 2,4 %. Opera Skaala ja Norlan El Misionario kärkkyvät palkintopallia 3,0 ja 2,8 prosentin veikkausosuudella. Soljun (2,3 %) ja Angelo De Nilen (2,2 %) keskinäinen ero on hiuksenhieno.

Oman karsintaviikkonsa Ennakkotikitykseen nähden Shavan sijoitus finaaliviikolla yllättää. 1,4 % veikkausosuus riittää kahdeksanteen sijaan. Yhdeksäntenä Finaalin ennakkotikityksessä on Jouni Aslak 1,1 % kannatuksella.

UMK-Finaali käydään 28.2. ja nähdään suorana Yle TV2:lla, Yle TV2 HD:lla, Yle Radio Suomessa, Yle X3M:llä ja osoitteessa yle.fi/umk klo 21.00. Yksi kilpailija voittaa ja pääsee edustamaan Suomea Wienin Euroviisuihin toukokuussa. Lopputuloson sinun käsissäsi: voittaja ratkeaa yleisöäänten (90%) ja kansalaisraatien (10%) yhteistuloksella. Löydä oma suosikkisi ja tee Suuri UMK-testi 2015!