Hyppää pääsisältöön

Ikuiset ystävät

Ikuiset ystävät, yle tv1
Ystävykset Rocco (Gaetano Fresa, ylh.) ja Thabo (Fallou Kama) joutuvat karulle matkalle. Ikuiset ystävät, yle tv1 ikuiset ystävät

TV1 keskiviikkona 18.3.2015 klo 22.00 - 23.45
Yle Areenassa 30 päivää

Tositapahtumiin perustuva draama Ikuiset ystävät (12) kertoo paperittomista afrikkalaispojista, joita rahdataan Italiaan jalkapallounelman perässä. Heistä luvataan tehdä tähtiä.

Oikeasti vain parhaat kelpaavat ja niistä, jotka eivät pärjää, hankkiudutaan eroon.

Rocco etsii ystäväänsä

Afrikkalainen Thabo hylätään valtatien varteen. Häntä jää kaipaamaan vain pojan ainoa ystävä, äiditön ja isänsä hylkäämä Rocco. Rocco lähtee etsimään ystäväänsä ja kuin ihmeen kautta heidän tiensä kohtaavat poikia yhdistävän jalkapalloilun avulla.

Euroopalla ei enää ole heille mitään annettavaa, ja Thabo haluaa vain palata kotiin. Tästä alkaa ystävysten huima matka Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan.

Vain osalla onnea

Matkalla pojat kohtaavat vaaroja mutta saavat myös apua tuntemattomilta. Näiden poikien matka päättyy onnellisesti, mutta kaikki eivät ole yhtä onnekkaita.

Pääosissa ovat Gaetano Fresa, Fallou Kama, Angela Finocchiaro, Diego Bianchi ja Giobbe Covatta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Paolo Bianchini.

Il sole dentro. Tuotanto: Alveare Produce Cinema, RAI, Italia, 2011.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.