Hyppää pääsisältöön

Joukkueen esittely: Panthers

Kuvat: shaker © ENCE eSports / zaime © HLTV.org
Kuvat: shaker © ENCE eSports / zaime © HLTV.org Kuvat: shaker © ENCE eSports / zaime © HLTV.org Kuva: Katariina Paulaniemi csgo

Yle ennakkohaastatteli Lantrek 2015 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnaukseen osallistuvia joukkueita. Yksi turnaukseen osallistuvista joukkueista on Panthers, jonka kapteeni Juho "duffman" Jauhiainen vastasi kysymyksiimme.

Miten joukkueenne sai alkunsa?

- Viime kesänä Markuksen ja Ollin kanssa osallistuttiin ASUS ROG -turnaukseen TMVG-joukkueella. Turnauksen jälkeen oli hieman hiljaista eikä ketään huvittanut pelata. Päätimme kuitenkin jatkaa ESEA Intermediate -liigan pelailua ja huomasimme tarvitsevamme kaksi pelaajaa joukkueeseen. Otin yhteyttä Timoon ja Minoon, joiden kanssa olen pelaillut vuosien varrella mitä erikoisemmissa kokoonpanoissa. Nyt olemme pelanneet tällä kokoonpanolla muutaman kuukauden ja sopiva (vähäinen) harjoitusrytmi alkaa löytyä.

Miten päädyitte pelaamaan nykyisen nimenne alle?

- Olemme helmikuun alusta saakka edustaneet saksalaista Panthers-organisaatiota. Ennen organisaatioon liittymistä pelasimme nimellä Joutsenlaulu.

Kokoonpanonne?

  • Juho "duffman" Jauhiainen, 24 vuotta, Tampere - Minä, eli duffman, toimin joukkueen kapteenina ja pelin sisäisenä johtajana, kerron siis mitä tehdään, minne ja milloin mennään.
  • Markus "shaker" Pyysalo, 24 vuotta, Vantaa - Suunnittelen yhdessä Markuksen kanssa taktiikat joita toteutamme pelissä. Markuksen roolina taktiikoissa auttamisen lisäksi on toimia tarvittaessa joukkueen toisena AWP-pelaajana.
  • Olli "JESU" Sarainmaa, 24 vuotta, Espoo/Turku - Olli toimii joukkueemme "kärkipelaajana" eli poimii tärkeitä ensimmäisiä tappoja kierroksilla. Yleensä Ollin löytääkin scoreboardin kärjestä karttojen päätyttyä.
  • Timo "Ballack" Hynninen, 24 vuotta, Helsinki - Timo toimii pääsääntöisesti AWP-pelaajanamme, vaikka onkin tunnettu Suomessa kirurginveitsen tarkasta Dessu-kädestään. Tämän miehen pistoolipelaamista on syytä seurata.
  • Mino "ZAiME" Laukkanen, 24 vuotta, Vantaa - Mino hoitaa todella kovalla prosentilla 1vX-tilanteita, tuoden joukkueellemme tärkeitä kierrosvoittoja.

Timo ja Mino ovat pelanneet yhdessä vuosia, jonka vuoksi he pelaavat yhdessä ja pitävät B-pommipaikkoja.

Miten olette harjoitelleet tapahtumaa varten?

- Aloitimme pelaamisen turnausta varten noin kuukausi ennen tapahtumaa. Erilaisten kissanristiäisten (Timon häät) takia emme ole voineet harjoitella niin paljon kuin olisimme halunneet. Olemme kuitenkin saaneet katsottua taktiikat läpi kaikkiin karttoihin ja lähdemme varmoin mielin karttaan kuin karttaan.

Mitä mieltä olette lohkoista? (Lohkot voi katsoa Ylen uutisesta)

- Mielestämme lohkot eivät ole tasaiset. Lohkossa A on kaksi Suomen parasta joukkuetta (3DMAX ja Paranoia), kun lohkossa B taas on suhteellisen tasaisia joukkueita joista minä sanoisin Menace-joukkueen parhaimmaksi.

Jos itse olisin lohkoja tekemässä, niin vaihtaisin Paranoian B-lohkoon ja ottaisin sieltä A-lohkoon joko RCTIC:n tai tryPANTSin. Näin lohkot olisivat paljon tasaisemmat.

Näillä kuitenkin mennään ja kaikki ottelut on voitettava jos haluaa voittaa.

Tavoitteenne turnauksessa?

- Oletan pelaavamme ensimmäisenä Paranoiaa vastaan. Lähdemme otteluun itsevarmoina ja jos voitto napsahtaa, niin lohkovoitosta pääsee pelaamaan 3DMAXia vastaan. Tavoitteena siis taistella lohkovoitosta ja lähettää Paranoia perjantaina kotimatkalle.

Loppusanat?

- Kiitokset Panthers-organisaatiolle ja yhteistyökumppaneillemme, että mahdollistivat meidän osallistumisen Lantrek-tapahtumaan. Meikäläistä ja Markusta kannattaa myös seurailla Twitterissä, jos haluaa pysyä kartalla missää mennään.

Panthers CS:GO-joukkue
Panthers CS:GO-joukkue Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek