Hyppää pääsisältöön

Joukkueen esittely: RCTIC eSports

Kuvat: el_miQuel, THim, Jaukku © Marianna Laitinen / tofi © Jussi Jääskeläinen
Kuvat: el_miQuel, THim, Jaukku © Marianna Laitinen / tofi © Jussi Jääskeläinen Kuvat: el_miQuel, THim, Jaukku © Marianna Laitinen / tofi © Jussi Jääskeläinen Kuva: Katariina Paulaniemi csgo

Yle ennakkohaastatteli Lantrek 2015 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnaukseen osallistuvia joukkueita. Yksi turnaukseen osallistuvista joukkueista on RCTIC eSports, josta Janus "Jaukku" Pitkänen vastasi kysymyksiimme.

Miten joukkueenne sai alkunsa?

- Joukkue tunnettiin aiemmin nimellä eastGamers, jonka pohjalla oli joensuulaiset. Tästä juontaa myös joukkueen tuolloinen nimi. Counter-Strike: Global Offensiven ilmestyttyä siirryttiin uuteen peliin, mutta kaikki vanhat pelaajat eivät olleet halukkaita jatkamaan pelaamista. Joukkue kasattiin osittain vanhoista eastGamers-pelaajista, ja parista muusta CS:n varrella tavatusta tutusta pelaajasta.

Miten päädyitte pelaamaan nykyisen nimenne alle?

- Pelattiin eastGamersillä jonkun aikaa, ja meillä oli aika vahva ja pysyvä porukka. RCTICista oli vapautumassa paikka joukkueelle, ja meitä tultiin kysymään haluammeko liittyä RCTIC eSportsiin uutena tiiminä. Pienten neuvotteluiden jälkeen päästiin sopuun ja liityttiin organisaatioon keväällä 2013.

Kokoonpanonne?

  • Mikko "el_miQuel" Kontturi, 28v, Helsinki - joukkueen kapteeni.
  • Aleksi "THim" Issakainen, 30v, Joensuu - varma yleispelaaja.
  • Tomi "Sukka" Finnerman, 29v, Espoo - pelin sisäinen kapteeni.
  • Topi "tofi" Heinonen, 19v, Uusikaupunki - tarkkuuskiväärimies.
  • Janus "Jaukku" Pitkänen, 26v, Lappeenranta - jokapaikanhöylä.
  • Oskari "Konjz" Juhonen, 20v, Lahti - manageri / valmentaja.

Joukkue koostuu suhteellisen iäkkäistä pelaajista (keskivertoa iäkkäämmistä), joilta löytyy kokemusta ja tietämystä Counter-Strikestä. Kokoonpanon keski-ikää on kuitenkin hieman nuorentamassa Topi - toinen uusista pelaajistamme. Hän laittaa muihin vauhtia pelikentällä.

Miten olette harjoitelleet tapahtumaa varten?

- Olemme katsoneet taktiikoita jokaiseen karttaan ja soveltaneet niitä pelityylin mukaisesti. Olemme yrittäneet katsoa pelityylillisesti taktiikoiden lomassa, että missä kukakin voisi toimia parhaiten tiimin eduksi. Olemme harjoitelleet noin viitenä päivänä viikossa 3 - 4 tuntia päivässä. Rekrytoimme myös Oskari "Konjz" Juhosen valmentamaan joukkuettamme, jonka kanssa olemme käyneet taktiikoita ja pelityylejä yhdessä läpi parantaaksemme peliämme.

Mitä mieltä olette lohkoista? (Lohkot voi katsoa Ylen uutisesta)

- Lohkot ovat mielestäni suhteellisen tasaväkiset. Lohko A:sta olettaen jatkoon 3DMAX ja Paranoia. Lohko B on mielenkiintoisempi, sillä siinä mielestäni jokaisella joukkueella on mahdollisuus päästä jatkoon, mikäli kaikki menee nappiin.

Tavoitteenne turnauksessa?

- Tavoitteena on tietysti turnauksessa mahdollisimman pitkälle pääseminen (=voitto). Kaikkia joukkueita vastaan lähdetään voittamaan, ja yritetään pitää paketti kasassa vaikka kaikki ei aina onnistuisikaan. Tämä on myös meille ensimmäinen LAN-tapahtuma uusitulla kokoonpanolla.

Loppusanat?

- Kovaa peliä ja tiukkaa keskittymistä niin kyllä se voitto sieltä irtoo!

RCTIC eSports CS:GO-joukkue
RCTIC eSports CS:GO-joukkue Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek