Hyppää pääsisältöön

Uutta Fingerpori-elokuvasta: Jarla yhteistyöhön tunnetun maisterin kanssa

Fingerporin piirtäjä kertoo, että elokuvassa tarinaa viedään useiden hahmojen kautta.

Pertti Jarla. // Kuva: Yle

Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla on kertonut uusia yksityiskohtia tekeillä olevasta Fingerpori-elokuvasta. Yle Uutisten haastattelema Jarla kertoo, että hän tekee komediaelokuvan käsikirjoituksen yhdessä Simo Frangénin kanssa, joka tunnetaan maisteri Frangénina muun muassa radion viihdeohjema Aliovaltiosihteeristä sekä lukuisista tv-ohjelmista.

– Hänellä on samanlainen käsitys huumorin tekemisestä kuin minulla. Pyrimme naurattamaan ja mahdollisimman korkeaan hulvattomuuden asteeseen. Tarkoitus ei ole tehdä mitään hirveän vakavaa, Pertti Jarla sanoo Yle Uutisille.

Jarla kertoo, että elokuvaa on suunniteltu jo jonkin aikaa. Hän sanoo käyneensä suunnitelmia läpi toisenkin elokuvayhtiön kanssa, mutta lopulta  oikeudet sai Solar Films.

Elokuva kuvaa Fingerporin elämää useiden sarjakuvan hahmojen silmin. Pertti Jarla sanoo, että kyseessä ei kuitenkaan ole sketsikokoelma.

Fingerporista on tehty vuonna 2011 näytelmä teatteriin. Siinä näytteli muun muassa muusikko-näyttelijä Reino Nordin ja Jarla luonnehti näytelmää iltamatyyppiseksi sillisalaatiksi.

Lue lisää Yle Uutisten jutusta.

Lähteet: Yle Uutiset