Hyppää pääsisältöön

Titanic

Titanic, yle tv1
Lady Manton (Geraldine Somerville) ja lordi Manton (Linus Roache) osallistuvat kohtalokkaalle matkalle. Titanic, yle tv1 titanic

TV1 perjantaina 20.3.2015 klo 22.55 - 00.25 ja perjantaina 27.3.2015 klo 23.10 - 00.40
Yle Areenassa 14 päivää

Vastavalmistunut valtameriliikenteen kuningatar ja varustamon ylpeydenaihe, RMS Titanic törmäsi 14.4.1912 juuri ennen keskiyötä jäävuoreen.

Oscar-palkittu ja suosikkisarja Downton Abbeyn käsikirjoittaja Julian Fellowes on kirjoittanut koskettavan minisarjan Titanic (12), joka kuvaa aluksen kohtalokasta matkaa.

TV1 esittää uusintana kaksiosaisen minidraaman. Valtavan aluksen rakentamista ja sen värikkäitä vaiheita kuvaa puolestaan uusi draamasarja Titanic – verta ja terästä. Sarja alkaa ykkösellä perjantaina 17.4.

Määränpäänä New York

Vain viisi päivää aiemmin ylväs Titanic lähti liikkeelle Southamptonista suuntanaan New York. Haveri vei mukanaan 1517 ihmistä, kaikkiaan 28 kansallisuudesta.

Valtaosa draaman henkilöhahmoista on fiktiivisiä, mutta heidän tarinansa perustuu huolelliseen tutkimustyöhön. Laivalla nähdään myös historiaan jääneitä henkilöitä.

Olisiko turma ollut vältettävissä tai sen tuhovoima minimoitavissa? Kuolivatko matkustajat ihmiskunnan teknologisen ja esteettisen turhamaisuuden uhreina?

Pääosissa nähdään mm. Ben Bishop, Glen Blackhall, Ruth Bradley, Geraldine Somerville ja Linus Roache. Käsikirjoitus: Julian Fellowes.

Titanic. Tuotanto: Deep Indigo productions, ITV Productions, Look Out Point, Britannia, Mid Atlantic Films, Sienna Films Inc, Kanada, 2012. Minisarja on esitetty aikaisemmin TV1:llä vuonna 2012.

Muualla verkossa:
Titanic – verta ja terästä

Kommentit