Hyppää pääsisältöön

Finaaliraadit: "Ihan kuin olisi saanut kutsun Linnanjuhliin"

UMK15 finaali raati
UMK15 finaali raati Kuva: Yle, Valokuvat: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Lauri Salo / LATE Graphic 2012, Kyösti Niemelä sinikka svärd

UMK-finaalissa voittajan valitsevat katsojat, mutta omat pisteensä antavat myös kahdeksan UMK-raatia. Mukana ovat kansalais-, media-, suomenruotsalais- ja sateenkaariväki-raadit sekä lasten, Marttojen, musiikintekijöiden ja taksikuskien raadit.

Musiikintekijöiden raatiin kuuluu mm. Maija Vilkkumaa ja Matti Mikkola. Sateenkaariväki-raadissa istuu Mikko Silvennoinen ja NRJ:ltä tuttu Laura Haimila, joka kovana euroviisufanina oli otettu kutsusta UMK-raatiin. "Törkeän siistiä ja ihan kuin olisi saanut kutsun Linnanjuhliin" hihkuivat myös muut raatilaiset. Yleisöäänien osuus lopputuloksesta on 90 % ja raatien 10 %. Alta näet jokaisen raadin kokoonpanon ja puheenjohtajan.

Lapset

Virtanen Iina, pj.
Virtanen Ilari
Kurri Lumi
Leisti Leimu

Sateenkaariväki

Silvennoinen Mikko, pj.
Haimila Laura
Kuronen Jukka
Toivanen Alina

Martat

Erpilä Marjukka, pj.
Poikajärvi Riitta
Huttunen Elina
Aarnio Kirsti

Musiikintekijät

Maija Vilkkumaa, pj.
Sinikka Svärd
Matti Mikkola
Heikki Salo
(lue lisää Musiikintekijät-raadista Teoston sivuilta)

Media

Paula Noronen, pj.
Antti Aro
Sami Luukela
Veronica Verho

Kansalaisraati

Minja Nätti, pj.
Mikko Ahola
Katariina Kähkönen
Jonne Heikkinen

Taksikuskiraati

Jukka Kuusisto, pj.
Anssi Roitto
Timo Hietarinne
Cindy Schmidt
(varalla Lisa Usai)

Suomenruotsalaisraati

Janne Grönroos, pj.
Fredrika Lindholm
Martina Rustén
Hans- Erik Kotkamaa

 • Elämä on sarja myöntäviä tai kieltäviä vastauksia. Avaruusromua 25.3.2018

  Mitä todella tarkoittaa viis veisaaminen?

  Suuri osa ihmisistä ottaa harteilleen monenlaisia huolenaiheita. Syyllisyyden, velvollisuudentunnon tai ahdistuksen tunteet saavat heidät käyttäytymään tavalla, joka aiheuttaa heille enemmän ärtymystä kuin iloa. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on lupa vastata kieltävästi, sanoo Sarah Knight kirjassaan Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Musiikkia pohdintojen sekaan esittävät Nicola Ratti, Creta, Carlo Domenico Valyum, Aidan Baker & Gareth Davis, Cut Worms sekä Noone. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma uutuuslevyjä arvioimassa

  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1.

 • Mo-du-laa-ri-nen? Avaruusromua 18.3.2018

  Modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia!

  Olet ehkä kuullut tuon sanan aiemmin jossakin. Modulaarinen. Jos et muualla, niin ainakin Avaruusromua-ohjelmassa. Modulaarinen ja analoginen ovat tulleet esiin säännöllisin väliajoin. Monesti ne on mainittu silloin, kun on ollut puhetta vanhoista syntesoijista, 1960- ja 70-lukujen suurista ja monimutkaisen näköisistä elektronisista soittimista. Modulaarisuus ja analogisuus ovat myös osa tämän päivän elektronista musiikkia. Avaruusromussa muun muassa modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  Pyhimys ja M arvioivat levyuutuuksia

  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1.