Hyppää pääsisältöön

Finaaliraadit: "Ihan kuin olisi saanut kutsun Linnanjuhliin"

UMK15 finaali raati
UMK15 finaali raati Kuva: Yle, Valokuvat: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Lauri Salo / LATE Graphic 2012, Kyösti Niemelä sinikka svärd

UMK-finaalissa voittajan valitsevat katsojat, mutta omat pisteensä antavat myös kahdeksan UMK-raatia. Mukana ovat kansalais-, media-, suomenruotsalais- ja sateenkaariväki-raadit sekä lasten, Marttojen, musiikintekijöiden ja taksikuskien raadit.

Musiikintekijöiden raatiin kuuluu mm. Maija Vilkkumaa ja Matti Mikkola. Sateenkaariväki-raadissa istuu Mikko Silvennoinen ja NRJ:ltä tuttu Laura Haimila, joka kovana euroviisufanina oli otettu kutsusta UMK-raatiin. "Törkeän siistiä ja ihan kuin olisi saanut kutsun Linnanjuhliin" hihkuivat myös muut raatilaiset. Yleisöäänien osuus lopputuloksesta on 90 % ja raatien 10 %. Alta näet jokaisen raadin kokoonpanon ja puheenjohtajan.

Lapset

Virtanen Iina, pj.
Virtanen Ilari
Kurri Lumi
Leisti Leimu

Sateenkaariväki

Silvennoinen Mikko, pj.
Haimila Laura
Kuronen Jukka
Toivanen Alina

Martat

Erpilä Marjukka, pj.
Poikajärvi Riitta
Huttunen Elina
Aarnio Kirsti

Musiikintekijät

Maija Vilkkumaa, pj.
Sinikka Svärd
Matti Mikkola
Heikki Salo
(lue lisää Musiikintekijät-raadista Teoston sivuilta)

Media

Paula Noronen, pj.
Antti Aro
Sami Luukela
Veronica Verho

Kansalaisraati

Minja Nätti, pj.
Mikko Ahola
Katariina Kähkönen
Jonne Heikkinen

Taksikuskiraati

Jukka Kuusisto, pj.
Anssi Roitto
Timo Hietarinne
Cindy Schmidt
(varalla Lisa Usai)

Suomenruotsalaisraati

Janne Grönroos, pj.
Fredrika Lindholm
Martina Rustén
Hans- Erik Kotkamaa

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.