Hyppää pääsisältöön

Nuorten elämää ja unelmia Kotkassa vuonna 2000

Dokumentti "Hei, kuuntelet sä?" kurkistaa viiden teini-iän kynnyksellä olevan nuoren arkeen ja unelmiin Kotkassa vuonna 2000. Puheenaiheina ovat mm. koulu ja vapaa-aika sekä suhde vanhempiin, ystäviin, seksiin ja aikuisten maailmaan.

"Useimmat aikuiset eivät pidä enää hauskaa", toteaa kotkalainen Enni-Kukka eroista lasten ja aikuisten välillä. Jonia puolestaan arveluttaa aikuisissa itsekkyys ja kateus. "Moni sukulainen riitelee keskenään, eihän siinä ole mitään järkeä", Joni tuumaa.

Suhde turvalliseen aikuiseen on tärkeä. Asioista pitää pystyä juttelemaan ja yhteistä aikaa on oltava tarpeeksi. Moni nuorista on kokenut vanhempien eron ja totutellut uuteen isä- tai äitipuoleen.

Suhteet muihin nuoriin ovat vielä melko viattomalla tasolla, suurin osa kertoo kaveeraavansa sekä tyttöjen että poikien kanssa. Tytöt kertovat katselevansa mieluummin muita kuin oman luokan poikia: "bongaillaan kadulla hyvännäkösii hevijätkii", hihittää Saara.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto