Hyppää pääsisältöön

3DMAX varmisti paikkansa Suomen parhaana CS:GO-joukkueena Lantrekeillä

3DMAX Gaming juhli Lantrek 2015 CS:GO-turnauksen voittoa.
3DMAX vakiinnutti asemaansa Suomen parhaimpana CS:GO-joukkueena voittamalla Lantrekien turnauksen. 3DMAX Gaming juhli Lantrek 2015 CS:GO-turnauksen voittoa. Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

Counter-Strike: Global Offensive -joukkue 3DMAX on voittanut pelin epäviralliset SM-kisat Lantrek 2015 -tapahtumassa. Joukkue palkittiin voitostaan 3 000 dollarilla.

Finaalissa kohtasivat turnauksen vahvimmat ennakkosuosikit: 3DMAX ja Team Menace.fi. Paras kolmesta -sarjana pelattu finaali alkoi todella vauhdikkaasti de_dust2:ssa. 3DMAX siirtyi todella nopeasti 8 - 0 johtoasemaan ylivoimaisella pelaamisella.

Team Menace.fi sai ensimmäisen kierrosvoittonsa vasta kierroksella 12, mutta jo seuraavalla kierroksella joukkueen hyökkäys tyssäsi lyhyeen. Ensimmäinen osio päättyi lopulta 14 - 1 lukemiin 3DMAX:in hyväksi.

Team Menace.fi voitti toisen pistoolikierroksen, mutta heti seuraavalla kierroksella Jesse "zehN" Linjalan virheen takia joukkue hävisi pommipaikka B:n 3DMAX:lle. Joukkue käytti tilaisuuden hyväkseen ja varmisti kierrosvoitolla itselleen 15 kieroksensa. Ensimmäinen kartta päättyi lopulta 16 - 2 lukemiin 3DMAX:in hyväksi.

Mikko "xartE" Välimaa oli yksi avainpelaajista Lantrekin CS:GO-turnauksen finaalin avauskartassa.
xartE oli yksi 3DMAX:in avainpelaajista avauskartassa. Mikko "xartE" Välimaa oli yksi avainpelaajista Lantrekin CS:GO-turnauksen finaalin avauskartassa. Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

De_dust2:n avainpelaajia olivat Mikko "xartE" Välimaa ja Taneli "disturbed" Veikkola, jotka keräsivät ensimmäisellä osiolla molemmat lähes 20 frägiä kummatkin.

Team Menace.fi:n Timi "aslak" Verkkoperä puolestaan ei saanut mitään aikaiseksi tarkkuuskiväärillään. Myös Miikka "suNny" Kemppi ja Timo "reflex" Rintala pelasivat todella heikosti ensimmäisessä kartassa.

Toiseksi kartaksi oli ennalta valittu de_mirage. Puukkokierroksen jälkeen puolustavana joukkueena aloitti 3DMAX. Pistoolikierros meni Team Menace.fi:lle, kun Niko "naSu" Kovanen otti neljä frägiä. Kovanen jatkoi hyviä otteita myös seuraavat kaksi kierrosta, jotka tosin 3DMAX säästi.

Ensimmäinen ostokierros ratkesi Joona "natu" Leppäsen rauhalliseen pelaamiseen. Leppänen odotti kaikessa rauhassa 2 vs 2 -tilanteessa kahden hyökkääjän tulevan pommipaikalle, jossa hän frägäsi pommia maahan laittaneen pelaajan kaikessa rauhassa. Verkkoperä jäi tilanteen seurauksena yksin kahta pelaajaa vastaan, kun kellossa oli aikaa jäljellä enää vain 10 sekuntia.

Niko "naSu" Kovanen pelaamassa Lantrek 2015 -tapahtumassa Team Menace.fi -joukkueen kanssa
naSu oli hyvässä vireessä de_miragessa. Niko "naSu" Kovanen pelaamassa Lantrek 2015 -tapahtumassa Team Menace.fi -joukkueen kanssa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

Muutamaa kierrosta myöhemmin tilanne oli tasan 4 - 4, jonka jälkeen kierroksia vaihdeltiin vielä muutaman kerran vuorotellen. Kierroksella 12 Kovanen varmisti joukkueelleen todella tärkeän säästökierroksen. Kovanen voitti pommipaikka B:llä pommin virittämisen jälkeen 1 vs 3 -tilanteen pelkällä P250-pistoolilla.

3DMAX varmisti lopulta 9 - 6 johtoaseman toiselle osiolle. Joukkue voitti myös pistoolikierroksen, jonka myötä Team Menace.fi joutui säästökierrokselle 6 - 10 tilanteessa. Joukkue osti vähäisillä rahoillaan parhaat mahdolliset aseet, mutta 3DMAX vahvisti johtoaan viemällä kaksi kierrosta peräkkäin.

3DMAX:in vyörytys kesti aina kierrokselle 21 asti, jolloin Team Menace.fi sai ensimmäisen kierroksensa toisella osiolla. Joukkue kavensi tilanteeksi 7 - 14, jonka jälkeisen kierroksen joukkue vei myöskin.

Jesse "zehN" Linjala pelaa Team Menace.fi CS:GO-joukkueessa
zehNin voittama 1 vs 1 -tilanne oli todella tärkeä Menacelle. Jesse "zehN" Linjala pelaa Team Menace.fi CS:GO-joukkueessa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

Kierroksella 23 Verkkoperä jäi Jesse "KHRN" Grandellia vastaan 1 vs 1 -tilanteeseen, joka päättyi yleisön huudahduksiin. Verkkoperä purki pommipaikka A:lla savujen seassa pommia, jonka aikana Grandell ampui täyden lippaan tehden hänet todella heikoksi. Verkkoperän heittämä valokranaatti kuitenkin sokaisi Grandellin niin pahasti, että Linjala ehti purkaa pommin, ennen kun sai savun keskellä puukosta.

Verkkoperän voittaman kierroksen myötä joukkue sai hyvän putken päälle. Kierros kierrokselta 3DMAX:in johto kaventui ja kaventui, kunnes tilanteessa 14 - 13 joukkue sai varmistettua ottelupallon hyökkäämällä pelkillä pistooleilla pommipaikalle B.

Team Menace.fi venytti ottelun kuitenkin viimeiselle kierrokselle asti blokkaamalla 3DMAX:in hyökkäyksen pommipaikalle A onnistuneesti. Epävirallinen Suomen mestaruus ja Lantrek 2015 -tapahtuman turnausvoitto meni kuitenkin 3DMAX:lle, joka voitti de_miragen 16 - 14 lukemin ja koko ottelun yhteistuloksella 2 - 0.

Miikka "suNny" Kemppi pelaa Team Menace.fi CS:GO-joukkueessa
stonden 3DMAX tarjosi jännitysnäytelmän Miragessa. Miikka "suNny" Kemppi pelaa Team Menace.fi CS:GO-joukkueessa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

Lantrek 2015 CS:GO-loppusijoitukset

  1. 3DMAX - 3 000 $
  2. Team Menace.fi - 2 000 $
  3. tryPANTS - 1 000 $
  4. Paranoia eSports

Tapahtumasta ja turnauksesta tarkemmin Ylen Lantrek-sivustolta.

Kommentit