Hyppää pääsisältöön

Asa saa sinutkin haluamaan olla hippi

Kotimaisen räpin kiistaton kuningas Asa on tahkonnut kymmenen vuotta projektia, joka on vihdoin saatu päätökseen ja tuloksena on täyttä timanttia.

Asa // Kuva: Pasi Salminen / Roihismusica.fi

Asa lähti kymmenisen vuotta sitten penkomaan tuottaja Jukka Immosen kanssa Love Recordsin levykaappeja ja etsimään sieltä materiaalia, josta voisi luoda upeita taustoja räppien alle. Materiaalia riittää, sillä vuonna 1966-1979 toiminut levy-yhtiö seisoo muun muassa Hectorin, Juice Leskisen, Pelle Miljoonan ja Leevi&The Leavingsin julkaisujen takana.

Asa rakastui erityisesti Dave Lindholmin vuonna 1973 julkaistuun Sirkus-levyyn, jonka Meritaru-kappaleen taustoista syntyi käsittämättömän hieno alusta Mä haluun olla hippi -kappaleeseen.

60-70 -luvun henkeä uhkuvat urku- ja kitarataustat pyörivät psykedeelisesti biisin taustalla ja saavat lumoutumaan ensi tahdeista saakka. Asan räpit ovat tapansa mukaan oivaltavia, nokkelia ja tiukkoja ja tuovat mieleen vahvasti mieleen miehen 2000-luvun puolivälin materiaalin.

Haluatko olla hippi Asan kanssa vai näytätkö hippeilylle tylysti keskisormea? Kommentoi Anne Lainnon viikon tehoa.