Hyppää pääsisältöön

Ideasta sisältökonseptiksi

Ylen Luovien sisältöjen kehityspäällikkö Raimo Lång hahmottelee Kipinän voittajaidean toteutuksen etenemistä. Kipinän voitti Juha Järän idea "Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua".

1. Ideasta sisältökonseptiksi

Valitsemme viisi ideaa Kipinässä kehitellyttä aktiivista eri-ikäistä naista ja miestä mukaan n. kolmen tunnin käyttäjätyöpajaan, jossa ideaa jalostetaan kohti konseptia.
Tässä vaiheessa vastataan kysymyksiin kuten

 • mikä ideassa ja aiheessa on vahvinta, mikä otetaan keskiöön? Mikä innostaa yleisön aktiiviseksi?
 • mitkä näkökulmat tuovat eniten uutta ymmärrystä ja hyvää konkretiaa aiheeseen?
 • miten juttu kerrotaan? Kuka kertoo? Mistä aloitetaan ja mihin päädytään? Millä tyylillä?
 • missä välineessä tämä toimisi parhaiten? Verkossa? Vai radiossa/televisiossa?

Ajatukset kootaan tuotekehitystiimissä tiiviiksi konseptiksi, joka julkaistaan Kipinässä.

2. Sisältökonseptin testaaminen kohderyhmän kanssa

Sisältökonsepi testataan muiden kuin Kipinään osallistuneiden kohderyhmän ihmisten kanssa pidettävässä yhteisessä työpajassa. Näin varmistetaan että se toimii mahdollisimman hyvin. Jälleen tulokset julkaistaan Kipinässä ja niitä voi kommentoida.

3. Tuotantopäätöskeskustelu

Konsepti viedään normaaliin tuotantopäätöskeskusteluun, jossa sille aletaan hakea tuotantoratkaisua.

 • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

  Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

  Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

 • Anna palautetta Yle Kipinästä

  Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua