Hyppää pääsisältöön

"Koskaan ei ole huono idea lähteä ulkomaille" - Lontoon au pairien unelmat toteutuivat

anna mattila hilla-maria herttuainen jasmiina ronkainen
Anna, Hilla ja Jasmiina nyt. anna mattila hilla-maria herttuainen jasmiina ronkainen Kuva: Yle au pairit los angelesissa

Maaliskuun 30. päivä ilmestyy Au pairit Los Angelesissa -sarjan jaksot. Kaikki kerralla Yle Areenaan. Sitä ennen uusitaan TV2:ssa Au pairit Lontoossa -jaksot alkaen maanantaina 2.3. klo 19. Kaikki muistavat Lontoon au pairit.

ANNA

anna mattila
Anna Mattila anna mattila Kuva: Yle au pairit

Mitä teet nykyään?

Asun yksin Helsingin kantakaupungissa ja työskentelen kokopäiväisesti asiakaspalvelutehtävissä työpaikassa, josta pidän hurjasti ja jonka löysin palattuani Lontoosta takaisin Helsinkiin. Vapaa-aikanani suoritan historian ja yleisen kirjallisuustieteen perusopintoja avoimessa yliopistossa ja toivon kovasti pääseväni ensi syksynä aloittamaan elämän ihan virallisena yliopisto-opiskelijana.

Elän aika kiireistä, mutta ihanaa ja todella onnellista elämää. Opiskelujen lisäksi vapaa-aikanani nauran ja parannan maailmaa rakkaiden ystävieni kanssa ja lempiharrastuksiini, elämän ihmeellisyyden ihasteluun ja pienten, onnen fiiliksiä tuovien asioiden fiilistelyyn, en kyllästy varmasti koskaan.

Koen edelleen olevani se sama iloinen ja ajoittain vähän hölmö nuori nainen, joka puolitoista vuotta sitten lähti sydän ja mieli avoimena Lontooseen.

Kirjoitan myös blogia osoitteessa: thegirlwhoimpresses.blogspot.fi

Ovatko ne ajatukset ja toiveet toteutuneet joita oli au pairit -aikana?

Muistelen toivoneeni, että elämälle löytyisi jokin suunta, koska se tuntui olevan silloin hieman hukassa. Olen aina tiennyt tahtovani vielä opiskella, mutta en ole vain tiennyt, mitä tahtoisin opiskella. Aloitettuani opinnot avoimessa yliopistossa musta tuntuu vihdoin, että se jokin etsimäni on löytynyt. Opiskelu on ollut hurjan antoisaa ja olen tykännyt siitä tosi paljon!

Miltä au pair -aika tuntuu nyt?

Ajatus au pair -ajasta tuo hymyn huulille. Lontoo-aikoja muistellessa tulee lämmin fiilis, sillä siellä viettämäni aika antoi minulle hurjan paljon. En ole missään vaiheessa katunut päätöstäni lähteä.

Au pair -aika antoi varmuutta siitä, että pärjään yksin missä tahansa ja pystyn mihin tahansa jos tarve niin vaatii ja että koskaan, siis koskaan ei ole huono idea lähteä ulkomaille.

Mikä hetki/asia Lontoosta jäi eniten mieleen?

Ihan mahdotonta nimetä vain yhtä asiaa. Mun ihana host-perhe ja kaikki ne uudet, upeat ihmiset, joihin Lontoossa tutustuin. Se, että Lontoosta tuli itselle toinen kotikaupunki ja aivan mielettömän rakas paikka, jota edelleen on aina välillä kova ikävä.

Mitä odotat Miralta uudella kaudella?

Ihan huippua, että Mira on taas mukana! Mulla on sellainen fiilis, että Mira saattaa tarpeen vaatiessa heittäytyä jopa vähän huolehtivaiseksi muita tyttöjä kohtaan - hän on kuitenkin ollut au pairina aiemminkin ja tietää kuvioista jotain, kun taas toiset tytöt (käsittääkseni) eivät. Uskon, että Mira on Losissakin varmasti oma ihana, rämäpäinen itsensä, jonka elämästä ei menoa ja meininkiä puutu. Lontoo tai Losi, Mira pärjää kyllä!

HILLA

hilla-maria herttuainen
Hilla Herttuainen hilla-maria herttuainen Kuva: Yle / Heli Sorjonen au pairit

Mitä teet nykyään?

Opiskelen nykyään Turun yliopistossa Raumalla lastentarhanopettajaksi ja viikonloppuisin oon edelleen Raision mäkkärissä myymässä burgereita. :)

Ovatko ne ajatukset ja toiveet toteutuneet joita oli au pairit -aikana?

Kiinnostuin Lontoossa opettajan ammatista, mutta en olisi ikinä uskonut pääseväni opiskeleman tätä alaa näin nopeasti! Ja uskallan väittää, että ilman au pair aikaa en olisi tätäkään alaa itselleni löytänyt. :)

Kuitenkin, kiitos au pair -ajan, nykyään osaan irrotella enkä mieti koko ajan mitä toiset musta ajattelee.

Miltä au pair aika tuntuu nyt?

Toisinaan on kamala ikävä au pair -aikaa, erityisesti lapsia, ja hinku lähteä uudelleen, mutta toisinaan oon vaan iloinen, että se on nyt takanapäin.
Kuitenkin, kiitos au pair -ajan, nykyään osaan irrotella enkä mieti koko ajan mitä toiset musta ajattelee.

Mikä hetki jäi eniten mieleen Lontoosta?

Nyt pidemmän ajan jälkeen mieleeni jäi ehdottomasti ensimmäinen kerta kun näin uuden perheeni sekä eka kerta nähdessäni toiset Suomi-tytöt. Se oli jännää!

Mitä odotat Miralta uudella kaudella?

Odotan näkeväni sporttisen ja fiksun nuoren naisen, joka osaa iloita joka ikisestä hetkestä Losissa. Odotan kuitenkin näkeväni Mirasta, ja muista tytöistä, myös sitä menevämpää puolta!:)

JASMIINA

jasmiina ronkainen
Jasmiina Ronkainen jasmiina ronkainen Kuva: Yle / Heli Sorjonen au pairit

Mitä teet nykyään?

Työskentelen mäkkärissä ja säästän rahaa, että voin syksyllä aloittaa koulun josta valmistun meikkaajaksi. Odotan koulua innolla ja pidän työstäni joten nautin nykyisestä tilanteestani.

Alotan siis vasta nyt syksyllä:) Olen aina ollut kiinnostunut meikkaamisesta ja maskeeraamisesta, mutta pelännyt sitä ammattina sillä se ei ole parhaiten työllistävä. Mikään muu ei kuitenkaan tuntunut niin omalta joten päätin yrittää parhaani menestyä kyseisessä ammatissa.

Reissu opetti pitämään omia puolia, nyt opin ajattelemaan myös omaa hyvinvointiani.

Ovatko ne ajatukset ja toiveet toteutuneet joita oli au pairit -aikana?

Olen koko ajan lähempänä unelmiani joten voi sanoa että on.

Miltä au pair -aika tuntuu nyt?

Au pair -aika tuntuu kokemukselta joka pysyy aina mukana. Se oli reissu joka piti käydä läpi tai olisi aina jäänyt mietityttämään. Reissu opetti pitämään omia puolia, aina ei tarvitse tehdä mitä muut haluavat sinun tekevän. Se oli minulle iso juttu sillä minulle on aina ollut tärkeämpää se, että muilla on hyvä olla, nyt opin ajattelemaan myös omaa hyvinvointiani.

Mikä hetki/asia Lontoosta jäi eniten mieleen?

Koko kaupunki jäi huutamaan mun nimeä. Rakkauteni Lontooseen kasvoi vaan entisestään ja tuntuu, että vaikka kuinka monta kertaa siellä käyn, en voi saada tarpeekseni. Parhaita hetkiä oli aika mitä vietin tyttöjen kanssa. Yksi ensimmäisiä kertoja, kun vietettiin aikaa kunnolla yhdessä, oli Hillalla. Juttelimme aamuun asti kaikesta mitä mieleen juolahti, tämä on varsinkin jäänyt mieleen sen takia, että tuli yllätyksenä kuinka helppoa tytöille oli puhua!

Mitä odotat Miralta uudella kaudella?

Sen säkenöivän ja räväkän tytön, joka sai meidän innostuun jo Lontoossa. Meno on edelleen varmasti vauhdikasta ja tylsää Miran kanssa ei tule. Ja olen varma että perheen kanssa menee yhtä hyvin kun Lontoon toisen perheen kanssa!

KATSO ENSIMMÄISEN KAUDEN KAIKKI JAKSOT YLE AREENASTA - tässä jakso 1:

Kommentit