Hyppää pääsisältöön

Tiukka tietovisa talvisodasta – nyt haussa Suomen parhaat tietäjät!

kolmannen talvisota-tietovisan artikkelikuva, kuvassa kallio
kolmannen talvisota-tietovisan artikkelikuva, kuvassa kallio Kuva: Kuva: SA-Kuva, muokkaus: Leo Kosola/Yle sota39

HUOM! Ilmottautuminen kisaan on jo pättynyt, mutta tietovisa toimii edelleen.

Yle Historia etsii Suomen parasta talvisotatietäjää. Mikäli loistat tässä tietovisassa, sinulla on mahdollisuus päästä radioon kisaamaan ja keskustelemaan talvisodasta suoraan lähetykseen.

Tämä on Yle Historian talven kolmas ja viimeinen talvisotatesti ja se on entisiä vaikeampi. Testissä on yhdistetty kuva-, ääni- ja tekstikysymyksiä, jotka ovat äärimmäisen hankalia. Jos saat vähintään 14 oikein, voit ilmoittautua finaaliin!

Radiolähetykseen, joka tehdään 24. maaliskuuta, valitaan kaksi talvisotatietäjää. Keskustelua ja tietokilpailua käydään historioitsija Teemu Keskisarjan johdolla. (Huom! Testin voi tehdä myös ihan huvikseen jättämättä yhteystietoja.)

EDIT: Lisätty tieto että ilmottautuminen kilpailuun on jo päättynyt
EDIT 14.2.2022: Testin käyttämä järjestelmä vaihdettu.

Kommentit
  • Talvisotatietäjä ratkesi

    Talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta.

    Rattoisassa, mutta tiukassa kisassa Etelä-Suomen talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta. Hyväksi kakkoseksi, mutta Pohjois-Suomen ykköseksi ja nuorten mestariksi lyötiin reisjärveläinen Joonas Mattola, 19 vuotta.

  • Talvisota viidellä kuvalla kerrottuna

    Talvisodan 105 päivään mahtuu loputtomasti kiehtovia tarinoita ja vaiheita. Osana #sota39-projektia tiivistimme talvisodan tärkeimpiä vaiheita viiteen kuvaan. Kuvien teksteistä saa nopean ja kronologisen kertauksen, kuinka talvisota eteni.