Hyppää pääsisältöön

Arne Dahl: Mutkikkaita väkivaltarikoksia – kovin panoksin

Arne Dahl - 2. kausi
Arne Dahl - 2. kausi Kuva: SVT / Johan Paulin 2 kausi

Kahden vuoden tauon jälkeen Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa eli A-ryhmänsä, joka tällä kertaa saa ratkottavakseen puolalaisiin sairaanhoitajiin kohdistuvaa murhien sarjaa.

A-ryhmän entinen jäsen Kerstin Holm johtaa nyt tutkimusta ja saa avukseen tutut kollegansa Nybergin, Chavezin, Svenhagenin sekä Söderstedtin, ja hyväksyy - hieman vastahakoisesti - ryhmään myös uuden tulokkaan, Ida Jankowiczin. Ida on erityisen kielitaitoinen, mutta olemukseltaan hento.

Ryhmälle kuuluvat mutkikkaat väkivaltarikokset, joihin kytkeytyy kansainvälinen rikollisuus.

Paul Hjelm oli aikaisemman kokoonpanon avainhenkilö, mutta on siirtynyt johtamaan poliisin sisäistä tutkimusta. Hjelm pysyttelee omalla reviirillään kunnes tapausten välille löytyy yhteyksiä.

Kokeneet A-ryhmäläiset elävät jokseenkin kaoottista yksityiselämää, eikä poliisityö rauhoita tilannetta kotona, pikemmin päinvastoin. Panokset ovat suuremmat kuin koskaan. Saako Kerstin ryhmän tuottamaan tulosta vai oliko ryhmän kokoaminen virhearvio johdon taholta?

Kymmenen jaksoa – viisi hankalaa tapausta

Arne Dahl -sarjan ensimmäinen tuotantokausi esitettiin Yle Femmalla 2012 ja uusintana Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa alkuvuonna 2015. Sarja perustuu Arne Dahlin (eli Jan Arnaldin) A-ryhmästä kertoviin rikosromaaneihin. Jokaista tapausta ratkotaan kahden jakson verran. Uudet jaksot perustuvat kirjoihin Juhannusyön uni, Kuolinmessu, Pimeyden kutsu, Jälkijäristys ja Valvova silmä.

Juhannusyön unessa A-ryhmä saa ratkottavakseen sarjan murhia, jotka kohdistuvat Ruotsissa piileskeleviin puolalaissairaanhoitajiin. Käy ilmi, että uhrit ovat avaintodistajia puolalaisen mafian vastaisessa suuroikeudenkäynnissä. Kahden päivän sisällä kolme sairaanhoitajaa löydetään murhattuna ja kaksi on kateissa. Poliisin on löydettävä sekä häikäilemätön murhaaja että hänen päivänvaloa pakoilevat uhrinsa.

Sarjan on tuottanut Filmlance International ja konseptista vastaa ohjaaja Trygve Allister Diesen. Pääosissa näemme Malin Arvidssonin, Natalie Minnevikin, Shanti Roneyn, Alexander Salzbergerin, Magnus Samuelssonin, Vera Vitalin ja Niklas Åkerfeltin.

Arne Dahl (16) (Tuotantokausi 2 / Ruotsi 2014)
Yle Femmalla tiistaisin klo 22.00 alkaen 10.3.2015
10 jaksoa (jokaista tapausta ratkotaan kahden jakson ajan)
30 päivää Yle Areenassa

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.