Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Ulvilan murhamysteeri

Dokumenttiprojekti: Ulvilan murhamysteeri, yle tv1
Dokumentissa seurataan Anneli Aueria ja asianajaja Juha Manneria oikeuden istunnossa. Dokumenttiprojekti: Ulvilan murhamysteeri, yle tv1 dokumenttiprojekti: ulvilan murhamysteeri

TV1 maanantaina 16.3.2015 klo 21.30 - 22.55
Yle Areenassa 30 päivää

Joulukuisena yönä vuonna 2006 Anneli Auer soittaa poliisin hätäkeskukseen ja kertoo, että perheen talossa on murhaaja. Vanhin tytär herää meteliin ja näkee huppupäisen miehen hyppäävän ulos ikkunasta. Perheen isä saa surmansa puhelun aikana.

Neljälapsisen perheenäidin soittama hätäpuhelu aloitti Suomen historian kohutuimman ja pisimmän tutkinta- ja oikeusprosessin.

Ulvilan murhamysteeri -dokumentin (16) tekijät ovat intensiivisesti seuranneet tapahtumia kolmen vuoden ajan. Tapahtumasarja on absurdi ja täynnä yllättäviä käänteitä.

Asiakirjoja, kuulusteluja, haastatteluja

Dokumentti tukeutuu oikeudenkäynnin asiakirjoihin, poliisikuulusteluihin ja keskeisten henkilöitten haastatteluihin.

Elokuva sisältää muun muassa poliisin videokuvaamat autenttiset rekonstruktiot surmapaikalla ja Anneli Auerin autenttiset kuulustelut. Mukana ovat myös lasten videopuhuttelut, kun poliisi yrittää saada perheen vanhinta tytärtä perumaan kertomuksensa tuntemattomasta miehestä.

Lisäksi kuullaan kolmen tutkinnanjohtajan Juha Joutsenlahden, Pauli Kuusirannan, Erik Salonsaaren ja syyttäjä Jarmo Valkaman käsitykset murhayön tapahtumista, tekijän motiivista ja poliisin tekemän rikostutkinnan metodeista ja vaiheista.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Pekka Lehto. Tuotanto: First Floor Productions, 2014.

Muualla verkossa:
Anneli Auerin tytär: "Entä jos taas tulee uusi käänne?"
Yle Uutiset: Hovioikeus: Anneli Auer syytön Ulvilan surmaan

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.