Hyppää pääsisältöön

allu: "Odotukset ovat erittäin suuret"

Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista
Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista Kuva: Yle / Niko Hartikainen counter-strike

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -pelaaja Aleksi "allu" Jalli siirtyi maineikkaaseen Ninjas in Pyjamas -organisaatioon helmikuun lopulla. Tulevalla viikolla hän debytoi major-turnauksessa uudella joukkueellaan. Yle haastatteli Jallia hänen sopeutumisestaan ruotsalaisjoukkueeseen sekä tulevasta matkasta.

Olet edustanut Ninjas in Pyjamas -organisaatiota nyt lähes kaksi viikkoa. Mitkä olivat ensiajatukset silloin, kun NiP oli sinuun yhteydessä ensimmäistä kertaa siirtoa koskien?

- Totta puhuen olin erittäin hämmentynyt, koska mielestäni Mikail "Maikelele" Bill oli tehnyt erittäin hyvää työtä NiP:in kanssa, mutta ilmeisesti jokin ei kyseisessä henkilössä klikannut. Kaiken kaikkiaan olin erittäin iloinen ensijärkytyksen jälkeen :D

Liityit joukkueeseen virallisesti 25. helmikuuta. Minkälainen sopimus sinulla on joukkueen kanssa?

- Tällä hetkellä olen kuukausipohjasella sopimuksella, joka vaihtuu - tai on vaihtumatta - pidempiaikaiseen sopimukseen.

Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista
Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista Kuva: Yle counter-strike

Millaista on ollut pelaaminen joukkueen kanssa? Minkälaisia eroja verrattuna suomalaisjoukkueen kanssa pelaamiseen?

- Pelaaminen joukkueen kanssa on ollut erittäin hauskaa, mutta myös haastavaa, koska odotukset ovat erittäin suuret. Suurimpana erona suomalaisjoukkueisiin on henkilökohtainen taito.

Mitä uskot voivasi tuoda joukkueeseen?

- Tuon joukkueeseen rauhallisuutta ja uutta näkemystä siitä, miten peliä pelataan - tietenkin tuon myös tasaisen AWP-pelaajan.

Miten kommunikointinne toimii joukkueessa tällä hetkellä? Mitä kieltä puhutte, ja opetteletko ruotsia kommunikoinnin parantamiseksi?

- Kommunikoimme pääosin ruotsiksi; taktiikoissa joskus joudutaan selventämään englanniksi. Olen nyt opetellut ruotsia enemmän tai vähemmän joka päivä suomi-ruotsi-CD-levyjen avulla.

ESL One: Katowice Major -turnaus alkaa torstaina. Miten olette valmistautunut Major-turnausta varten?

- Pidimme viiden päivän bootcampin heti sen jälkeen, kun siirryin pelaamaan NiP:in riveihin. Nyt olen taas Ruotsissa aina turnauksen alkuun asti. Tämän lisäksi olemme pelanneet muutaman virallisen ottelun ja harjoitelleet paljon netin välityksellä.

Olette samassa lohkossa HellRaisersin, CLG:n ja KeyDStarsin kanssa - mitä mieltä olet lohkostanne?

- Mielestäni lohko on ehkä "helpoin" kaikista muista lohkoista, mutta valitettavasti tämän tason turnauksessa sillä ei ole sen suurempaa merkitystä.

Mitä mieltä olet turnauksen formaatista - olisiko jo aika tehdä kenties muutoksia?

- Mielestäni ainoa asia, mikä olisi hyvä muuttaa on best-of-1-lohkovaihe neljän jengin lohkoissa. Parempia ratkaisuja on mielestäni kaksi: a) tehdä kaksi kahdeksan joukkueen lohkoa bo1-formaatilla tai b) neljä neljän joukkueen lohkoa bo3-formaatilla.

Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa
allu & Taneli "disturbed" Veikkola Aleksi "allu" Jalli ja Taneli "disturbed" Veikkola Copenhagen Games 2014 -tapahtumassa Kuva: SETT.fi / Jussi Jääskeläinen counter-strike

Miten uskot 3DMAX:in pärjäävän turnauksessa?

- Heidän lohkonsa on erittäin vaikea. Jos kaverit ei pysty pelaamaan A+ peliä, niin uskon että heidän matkansa päättyy nopeasti. MUTTA jos he pystyvät pelaamaan parasta peliään, niinkuin tiedän heidän pystyvän, mitä tahansa voi tapahtua.

Ennakkosuosikit turnauksessa?

- EnvyUs, Virtus.pro, Fnatic.

Tavoitteet Puolassa?

- Voitto.

ESL One: Katowice -turnaus pelataan 12.-15. maaliskuuta Puolassa. Turnauksessa on jaossa 250 000 dollaria, josta voittajalle menee 100 000. Yle uutisoi turnauksesta tarkemmin tiistaina.

Kommentit