Hyppää pääsisältöön

Kalervo Palsa ja kuriton käsi

Kotikatsomo: kalervo palsa ja kuriton käsi, yle tv1
Kalervo Palsa (Janne Reinikainen) ja ystävänsä Maija (Maria Järvenhelmi). Kotikatsomo: kalervo palsa ja kuriton käsi, yle tv1 kotikatsomo: kalervo palsa ja kuriton käsi

TV1 torstaina 13.4.2017 klo 23.10 - 00.20
Yle Areenassa 30 päivää

Elokuva Kalervo Palsa ja kuriton käsi (16) on muotokuva kuvataiteilija Kalervo Palsasta ja tyylitelty näkemys hänen sisäisestä maailmastaan.

Palsa taisteli koko elämänsä ajan sovinnaisuutta vastaan. Hän syntyi ja asui Kittilässä ja oli paikkakunnan pojista se, joka alkoi maalata kokemuksiaan sekä kuvitelmiaan.

Pekka Lehdon ohjaama elokuva tavoittaa Palsan maailmaa hänen uniensa ja vimmaisten maalausten kautta.

Palsan roolia näyttelee Janne Reinikainen. Muissa rooleissa ovat Maria Järvenhelmi, Markku Peltola, Antti Raivio ja Tiina Weckström.

Ohjaus: Pekka Lehto. Käsikirjoitus: Iiro Küttner ja Pekka Lehto. Tuotanto: First Floor Productions Oy / Pauli Pentti, 2013. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.