Hyppää pääsisältöön

Sairaan kaunis elämä

Kuvassa vasemmalta: Mikel Iglesias (Ignasi), Àlex Monner (Lleó), Joana Vilapuig (Cristina), Marc Balaguer (Toni), Igor Szpakowski (Jordi) ja Nil Cardoner (Roc)
Kuvassa vasemmalta: Mikel Iglesias (Ignasi), Àlex Monner (Lleó), Joana Vilapuig (Cristina), Marc Balaguer (Toni), Igor Szpakowski (Jordi) ja Nil Cardoner (Roc) Kuvassa vasemmalta: Mikel Iglesias (Ignasi), Àlex Monner (Lleó), Joana Vilapuig (Cristina), Marc Balaguer (Toni), Igor Szpakowski (Jordi) ja Nil Cardoner (Roc) polseres vermelles

Sarjan toinen kausi uusintana Teemalla kesällä 2017.
Arkisin 25.7. asti klo 16. Jaksot Areenassa 30 päivää

Ensimmäinen kausi: ryhmä rämä kokoontuu

Katalaaninkieltä kuulee harvoin televisiossa, mutta tämä sarja yhdistää raikkaalla tavalla katalaanin kielen, hengestään taistelevien nuorten ihmisten kipeän maailman sekä sairaalasarjan parhaat ja koskettavimmat puolet. On rohkaisevaa nähdä nuorten rajaton elämänhalu ja se, että synkimmässäkin pilvessä voi piillä kultareuna.

Joukko 10-15-vuotiaita lapsia ja nuoria kohtaa sairaalan lastenosaston antiseptisessä arjessa. Heitä kaikkia yhdistää vakava sairaus, joka voi viedä hengen vaikka jo huomenna. Silti tänään on vielä elämä elettävänä ja toiveena ehtiä kokemaan kaikki se, mikä kuuluu nuoren ihmisen elämään.

Syöpää sairastava Jordi tulee sairaalaan jalan amputaatiota varten. Se on kurja kohtalo eläväiselle nuorelle, ja pojalla on mieli maassa. Hän saa huonekaveriksi sairaalan konkarin, optimistisen Lleón, joka ottaa kohtalotoverin siipiensä suojaan. Lleó esittelee hänelle sairaalan muun kantajengin: syömähäiriöisen Cristinan, kolarissa vammautuneen aspergerin syndroomaa potevan Tonin, sydänvikaisen Ignasin, sekä pitkään koomassa olleen Rocin, joka on tarinan kertoja.

Lleó saa loistoidean viettää keskiyöllä läksiäiset Jordin amputoitavalle jalalle, ja tästä tarina alkaa. Itku ja nauru ovat inhimillisen tunneskaalan ääripäitä, mutta tämän sairaalan käytävillä ne kulkevat käsi kädessä.

Toinen tuotantokausi: vanhat naamat ja uudet kohtalotoverit

On kulunut kaksi vuotta viimekertaisista tapahtumista suuren sairaalan lasten- ja nuorten osastolla. Jotkut nuorista ovat toipuneet sairaudestaan, toiset eivät. Osa heistä on jatkanut eteenpäin yrittäen tietoisesti unohtaa hankalimmat vuodet elämästään, mutta voiko niin rankoista kokemuksista koskaan päästä kunnolla irti?

Yhteisten hetkien muisto seuraa heitä aina, vaikka olisi yrittänyt katkaista siteet menneeseen. Toni on nyt töissä sairaalassa, ja vanhasta jengistä vain syöpää sairastava Lleó on yhä sisällä. Hän on saanut proteesin amputoituun jalkaansa ja odottaa malttamattomana vielä viimeisiä koetuloksiaan. Pian koittaa vapaus ja kädessä on terveen paperit. Vai onko?

Uusia lapsipotilaita on saapunut osastolle. 12-vuotias lyhytkasvuinen Dani valmistautuu kivuliaaseen pidennysleikkaukseensa; villikkotyttö Rym sairastaa rintasyöpää vaikka on vasta 18-vuotias; 11-vuotiaan Lucasin luut ovat niin hauraat että ne hajoavat pienestäkin kolauksesta; kymmenvuotias Mariona ei pysty hengittämään ilman happimaskiaan. Ja sitten on vielä Victor, jolla on yllättäen yhteisiä tuttavia vanhan jengin kanssa. Vieläkö kipeiden kokemusten luoma vanha yhteishenki herää, vaikka väki osastolla osin vaihtuukin?

  • Sairaan kaunis elämä (Polseres vermelles), Espanja 2011–2013. Päärooleissa: Àlex Monner (Lleó), Igor Szpakowski (Jordi), Joana Vilapuig (Cristina), Nil Cardoner (Roc), Mikel Iglesias (Ignasi), Marc Balaguer (Toni), Laia Costa (Rym), Noah Manni (Dani), Paula Vélez (Mariona), Àlex Maruny (Víctor), Èlia Solé (Eva), Caterina Alorda (tohtori Marcos). Käsikirjoitus: Albert Espinosa. Ohjaus: Pau Freixas. Tuotanto: Televisió de Catalunya, Filmax

Lisätietoja
tv3.cat/polseres-vermelles
wikipedia.org/wiki/Polseres_vermelles

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa