Hyppää pääsisältöön

Suomeen saapuva Katy Perry teki musiikkihistoriaa – 200 viikkoa maailman seuratuimmalla albumilistalla

Katy Perryn Teenage Dream on tehnyt Billboard-listahistoriaa, sillä menestysalbumi on keikkunut listalla jo 200 viikkoa.

Katy Perry

Teenage Dream onKaty Perryn toinen studioalbumi, joka julkaistiin Yhdysvalloissa 24. elokuuta 2010 ja maailmanlaajuisesti 30. elokuuta 2010. Albumi sijoittui julkaisuviikollaan Billboard-listan sijalle yksi, eikä se ole tippunut maailman seuratuimmalta myyntilistalta vieläkään, vuonna 2015.

Aiemmin vastaavan tempun on tehnyt vain 24 albumia niin kauan kuin Billboard on kerännyt dataa Nielsenin kautta eli vuodesta 1991. Katy Perryn lisäksi vähintään 200 viikkoa Billboard-listalla ovat olleet muun muassa Taylor Swift, Bruno Mars, Mumford & Sons ja Nirvana.

Lisäksi Teenage Dream -albumi on tehnyt toisenlaistakin listahistoriaa, sillä levyn viisi singleä ovat saavuttaneet Billboardin sinkkulistan ykkössijan. Kyseiset Katy Perryn hittisinglet ovat Teenage Dream, California Gurls, Firework, E.T. ja Last Friday Night (T.G.I.F.). Vastaavaan saavutukseen on Billboardin mukaan pystynyt aiemmin vain Michael Jackson _Bad-_albumillaan.

Katy Perry esiintyy Helsingin Hartwall Arenalla keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Lähteet: Billboard